Sveika, skola! Kurp doties atpūsties Zinību dienā?

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Sveiciens visiem Zinību dienā, kas mums visiem asociējas ar skolu - vienalga, vai pagātnē vai tagadnē, vai tuvākajā laikā nākotnē. Lai šī diena ir saules un dzīvesprieka pilna! Izbaudiet to kopā ar mīļajiem.

1.septembrī Spīķeros norisināsies Zinību dienas svētki

Jau trešo gadu 1.septembrī Spīķeru kvartāls pārvērtīsies par lielāko un aizraujošāko Zinību dienas svētku norises vietu Rīgā. Pasākuma apmeklētāji būs aicināti radoši darboties dažādās darbnīcās, piedalīties dažādās aktivitātēs, kā arī dziedāt līdzi populāriem un iemīļotiem pašmāju mūziķiem. Uz svētku skatuves kāps Justs, «Bandmaster», «Transleiteris», «Chris Noah Band» un «Guys on the Red Carpet». Zinību dienas svētkos no plkst. 15.00 līdz plkst. 20.00 aizraujošas aktivitātes un nodarbes radošajās darbnīcās varēs atrast ikviens svētku apmeklētājs. Kopā ar «Prātnieku laboratoriju» svētku apmeklētāji varēs iejusties detektīvu lomās, būvēt laivas un, ja izdosies, - atrisināt noziegumus. «FIZMIX» aicinās piedalīties dažādos eksperimentos, kur tiks izmantots gan šķidrais slāpeklis, gan sausais ledus, gan dūmu lielgabals un vēl citas pārsteidzošas lietas un vielas. Kopā ar «Amarana» varēs veidot oriģinālus gleznojumus uz akmeņiem, kā arī radīt «Ebru» - gleznas uz ūdens, ko pēc tam pārnesīsim uz papīra. Radošā apvienība «Sapnīca» aicinās mezglot krāsainas aproces sev un draugiem, tāpat izveidot neparastas apdrukas uz kokvilnas maisiņiem, kuri pēc tam lieti noderēs skolas gaitās. Apmeklētāji būs aicināti arī iemēģināt roku aušanā. Izglītības un attīstības centrs «Emīla skola» aicinās iepazīt, atpazīt un uzjundīt sajūtas rotaļās ar krāsām, sajūtu takā, sajūtu maisiņos, būs arī aktīvā siena pašiem mazākajiem un citi pārsteigumi. Tāpat radošu darbošanos pasākumā piedāvās arī bērnu un jauniešu vides izglītības centrs «Rīgas Dabaszinību skola». Par jautrību svētkos gādās košie un brīnumainie «Mārtiņa burbuļi», kā arī dažādas lielformāta spēles un koka spēles, kas balstītas uz klasisko un visiem labi zināmo galda spēļu motīviem, kā arī iemīļotu un populāru multiplikāciju un pasaku motīviem. Svētkos darbosies arī foto stūrītis, kurā skolēni un studenti varēs iemūžināt savas Zinību dienas emocijas profesionāla fotogrāfa vadībā. Apmeklētāji laipni gaidīti Zinību dienas svētkos Spīķeru kvartāla laukumā 1.septembrī, Maskavas ielā 8. Pasākuma norises laiks no plkst. 15.00 līdz plkst. 21.00. Ieeja pasākumā bez maksas.

Pirmklasīgs mācību gada sākums Dabas muzejā

Zinību diena ir prieka pilna un satraucoša gan skolēniem un viņu vecākiem, gan skolotājiem un ikvienam, kurš atminas savas skolas gaitas. Tuvojoties 1.septembrim, aicinām izmantot īpašos Dabas muzeja piedāvājumus un iesildīties jaunajam mācību gadam kopā ar aktieri Edgaru Liporu un mūziķi Goran Gora! No 30.augusta līdz 3.septembrim pirmklasniekiem būs iespēja apskatīt muzeja pastāvīgās ekspozīcijas bez maksas! Lai muzeja apmeklējumu ģimenēm padarītu vēl aizraujošāku, piedāvājam tematisku uzdevumu trasīti «Ziņkārīgais lapsēns». Atnākot uz muzeju, saņemsiet speciālu uzdevumu grāmatiņu un, kopīgi izstaigājot muzeja ekspozīcijas, meklēsiet atbildes uz jautājumiem un noskaņosieties jaunajam mācību gadam. Būs jāmeklē, jākrāso un jāskaita, kā arī jāsāk mācīties vai jāatceras alfabēts. Aktivitāte piemērota ģimenēm ar pirmsskolas un sākumskolas vecuma bērniem. Zinību dienā, 1.septembrī, pārsteigumi un aktivitātes Dabas muzejā būs visas dienas garumā, savukārt muzeja pastāvīgās ekspozīcijas bez maksas būs iespējams apskatīt pirmklasniekam kopā ar ģimeni! Īpašs piedāvājums! Iesildies jaunajam mācību gadam kopā ar aktieri Edgaru Liporu un mūziķi Goran Gora! 1.septembrī plkst. 17.00 piedāvājam noskatīties izrādi-lekciju «Putni», kas īpaši piemērota pirmsskolas un sākumskolas vecuma bērniem. Programmas laikā dzirdēsiet sešus stāstus par cilvēka satikšanos ar putniem. Kā balodis būvē ligzdu? Cik plats ir vanaga spārnu atvērums? Kurš putns iemainīja zelta spalvas pret skaistāko balsi pasaulē? No kura lidoņa nobijās putnu draugs Edgars?

Dailes teātris tradicionāli aicina svinēt skolas sākumu

1.septembrī Dailes teātris jau tradicionāli aicina svinēt skolas sākumu, piedāvājot izrādes «Toma Sojera piedzīvojumi» un «Jērādiņa», kā arī pasākumu «Nosvini skolas sākumu kopā ar Tomu Sojeru!». Pasākuma «Nosvini skolas sākumu kopā ar Tomu Sojeru!» laikā teātra foajē tiks pārvērsts par dažādu piedzīvojumu, atrakciju un spēļu virpuli – šoreiz viss risināsies par un ap Toma Sojera piedzīvojumiem. Pasākums sāksies plkst.16.00 - 2 stundas pirms izrādes un turpināsies arī 30 minūtes izrādes «Toma Sojera piedzīvojumi» starpbrīdī. Tā kā pasākums notiks jau astoto reizi, būs iespēja sastapt Dailes teātra uzticamos draugus. Tāpat kā citus gadus, dažādas radošās darbnīcas piedāvās Latvijas Nacionālā bibliotēka, Latvijas Leļļu teātris, «Latvijas mazpulki», «Sveču darbnīca», «Fazer», fotodarbnīca «FOBO». Jau otro reizi tiks piedāvāta radošā darbnīca sadarbībā ar Sergeja Jēgera labdarības fondu, bet zinātniskos eksperimentos aicinās piedalīties ZINOO Rīga atraktīvā komanda. Notiks arī mākslinieku meistarklases, kas pārtaps svētku lielformāta gleznā. Gleznas tapšanu vadīs māksliniece Ieva Caruka kopā ar biedrības «Mārupes radošā laboratorija» jaunajiem māksliniekiem un mākslas pedagoģi Eviju Pamovsku. Sadarbībā ar Latvijas Badmintona federāciju pasākumā būs iespēja pārbaudīt savas badmintona prasmes. Dažādus pārsteigumus piedāvās arī citi pasākuma viesi un Dailes teātra sadarbības partneri - tās būs dažādas aktīvas, intelektuālas un radošas darbnīcas abos Dailes teātra foajē stāvos.

Uz Tērveti pēc pārsteigumiem

1.septembrī dabas parks Tērvetē suminās pirmklasniekus, sarūpējot dažādus bezmaksas pārsteigumus. Lai svinētu pirmo Zinību dienu, pirmklasnieki parkā tiks sagaidīti ar īpašu kaklarotu, kas atvērs durvis piedzīvojumam pasaku mežā. Dabas parks pirmklasniekiem dāvinās brīvbiļeti dabas parka, koka skatu torņa apmeklējumam un vienas pieturas braucienu ar Pasaku bānīti. Arī Tērvetes tauriņu tropu māja gaidīs mazos pirmklasniekus ar brīvbiļeti. Savukārt dabas parkā izvietotajās kafejnīcās mazie pirmklasnieki tiks sveikti ar gardumiem. Drosmīgākos pirmklasniekus pārbaudīt savus spēkus aicinās Laimīgās zemes gaisa takas, dāvājot brīvbiļeti mazajā virvju un koka konstrukciju takā.

«Citādās skolas» brīvdabas nodarbības Valmierā

1.septembrī Valmieras muzeja pagalmā no plkst. 12 līdz 15 notiks «Citādas skolas» brīvdabas nodarbības, kuru laikā apmeklētājiem būs iespēja apgūt sešus mācību priekšmetus. Valmieras muzeja darbinieki iejutīsies skolotāju lomā, piedāvājot iesaistīties dažādās radošajās darbnīcās. Kā ierasts, nodarbības tiks pieskaņotas ilglaicīgās izstādes tematikai. Šoreiz – tautasdziesmu izzināšana bērniem interesantā veidā, jo līdz nākamā gada augustam Valmieras muzejs piedāvā ilglaicīgo ekspozīciju «Tautasdziesmas stāsts». Skolēni veidos savu tautasdziesmu, mēģinās saskatīt un atrast pāri dažādiem zīmētiem elementiem, minēs melodijas, no koka ripulīšiem darinās dzīvnieku figūras, skicēs «Op Art» tehnikā un izstaigās labirintu. «Būs gan sportiskas aktivitātes, gan treniņš prātam. Vecāki aicināti atcerēties skolas laiku un darboties kopā ar bērniem. Pērn varējām vērot, cik aizrautīgi uzdevumus pildīja arī pieaugušie. Mērķis ir iesildīties jaunajai skolas sezonai un apgūt ko jaunu, radoši darbojoties,» stāsta muzejpedagoģe Evita Buša. Izstāžu un pastāvīgo ekspozīcijas apskate Valmieras muzejā 1.septembrī ir bez maksas.

Atklās trīs atjaunotos sporta un fizisko aktivitāšu laukumus

Zinību dienā Rīgas domes vadība pie trim skolām atklās atjaunotos sporta un fizisko aktivitāšu laukumus. Rīgas Pļavnieku pamatskolā (Jāņa Grestes ielā 14) Zinību dienas svinīgais pasākums plkst.9.00 notiks atjaunotajā sporta stadionā. Pirms tam būs iespēja iepazīties ar pirmo Rīgā pie skolas radīto multifunkcionālo velosipēdu, skrituļslidu un skrituļdēļu trasi, kurā par godu svētkiem tiks rādīti dažādi paraugdemonstrējumi. Plkst.10.00 jaunais mācību gads tiks iezvanīts Rīgas 64.vidusskolā (Ūnijas ielā 93). Pēc tam svētku gājienā Zinību dienas svētku dalībnieki dosies uz pilnībā rekonstruēto Rīgas 64.vidusskolas sākumskolu (Burtnieku ielā 34) un kopā ar domes vadību atklās sporta un fizisko aktivitāšu laukumu, kā arī atjaunoto skolas ēku. Zinību dienas svinības plkst.12.00 tupināsies Rīgas 25.vidusskolā (Rušonu ielā 6). Svētku laikā atklās atjaunoto stadionu un no jauna izbūvēto sporta kompleksu ar vingrošanas zāli. Šovasar ir mainījies arī skolas vizuālais tēls pēc fasādes siltināšanas un ir labiekārtota tās teritorija. Visi no jauna atklātie sporta, fizisko aktivitāšu un bērnu rotaļu laukumi pie skolām ikdienu būs pieejami ne tikai skolu audzēkņiem, bet arī pilsētas apkaimju iedzīvotājiem.

Zinību dienā «Valletā» darbosies «Zinoo» eksperimentu bārs

Piektdien, 1.septembrī, skolēni un ikviens interesents tiek aicināts uz tirdzniecības centru «Valleta», kurā par aizraujoša mācību gada sākšanu rūpēsies zinātnes centrs «Zinoo». No plkst. 12.00 līdz 18.00 tirdzniecības centra 3. stāvā darbosies «Zinoo» eksperimentu bārs, kurā varēs ne tikai redzēt, bet arī līdzdarboties eksperimentos ar hēliju, uguni, ogļskābo gāzi un dažādiem šķidrumiem. «Zinoo» darbinieki arī vairāk pastāstīs par šo vielu īpašībām. Savukārt tie, kas šajā laikā būs iepirkušies kādā no «Valletas» veikaliem vismaz 10 eiro vērtībā, tajā varēs saņemt krāsainus, gardus un dūmojošus kokteiļus, kas pagatavoti no augļu sulām un atspirdzinošiem dzērieniem.

«ZinīBums» Jelgavā

Tradicionāli pēc pirmās skolas dienas visi aicināti pulksten 17 doties uz Pasta salu, lai kopīgi nosvinētu jaunā mācību gada sākumu pasākumā «ZinīBums». Ikviens varēs piedalīties dažādās izglītojošās un radošās aktivitātēs, bet pēc tam turpināt svinības kopā ar grupām «Transleiteris» un «Augša». No pulksten 17 uz Pasta salas estrādes skatuves apmeklētājus priecēs programma ar muzikāliem priekšnesumiem, kuros piedalīsies popgrupa «Noslēpums», grupa «On My Way» un Bērnu un jauniešu mūzikas kluba audzēkņi. Pulksten 19 uzstāsies «Transleiteris», bet pulksten 20 – «Augša». Pasākuma izskaņā – dejas līdz pat plkst. 23.00 ar DJ Raitis Boss.

Zinību dienai veltīts pasākums «Senā skola muzejā»

1.septembrī no plkst. 10.00 līdz 16.00 Latgales Kultūrvēstures muzejā (Atbrīvošanas alejā 102, Rēzeknē) notiks Zinību dienai veltīts pasākums «Senā skola muzejā». Jaunais mācību gads klāt arī muzejā! Jau septīto gadu notiks pasākums «Senā skola muzejā», lai skolēniem kopā ar ģimeni būtu iespēja svinēt svētkus un vienlaikus izzināt vēsturi.

Pasākumā varēs:

• ar auguma mēru noskaidrot savu skološanās pakāpi: «mātes skola pie ratiņa», «draudzes skola», «augstā skola»,

• piedalīties senajā glītrakstīšanas un rēķināšanas stundā,

• apskatīties 19. gadsimta latgaliešu autoru, grāmatu pārrakstītāju rokrakstu paraugus, dažādas 20. gadsimta mācību grāmatas, liecības, fotogrāfijas,

• nofotografēties pie 20. gs. 80. gadu skolēnu skolas formastērpiem,

• uzzināt par ievērojamākā Latgales rokraksta literatūras pārstāvja Andriva Jurdža dzīvesgaitām un viņa 1916. gadā uzrakstīto kalendāru «Myužeygays kalinders»,

• piedalīties mūsdienu rokrakstu paraugu kolekcijas veidošanā,

• apskatīt lielāko pildspalvu Latvijā. Var atnest un uzdāvināt pildspalvu kolekcijas papildināšanai!

Ieeja pasākumā - bez maksas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu