Miķeļdienas gadatirgus Vecrīgā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova / LETA

Miķeļi ir rudens saulgrieži, kad saule pagriežas uz ziemas pusi, tāpēc diena un nakts ir vienā garumā un iestājas astronomiskais rudens. Zemkopim tas ir svarīgs pieturas punkts, ir padarīti nozīmīgākie lauku darbi un pienācis laiks savākto ražu celt saulītē, svinot ražas svētkus. Tirgus laukumā 23. septembrī plkst. 10:00 - 17:00 acis priecēs Latvijas laukos augušu ķirbju kaudzes, ābolu, bumbieru, dzērveņu un brūkleņu grozi.

Saimnieces piedāvās pašu gatavotus ievārījumus, sierus, kārdinošus, spīdīgus pīrāgus un pašceptu maizi. Ikviens varēs baudīt un nopirkt svaigi sviestu medu, gaļas kūpinājumus, gardas plekstes, zeltainas reņģes un citas zivis. Savukārt amatnieku teltīs būs iespējams atrast gan etnogrāfiskus, gan mūsdienīgus linu izstrādājumus, keramiku, rotas, koka karotes un daudz ko citu. Miķeļdienas gadatirgus gaisotni kuplinās arī skatuves programma ar dziesmām un dejām.

Sakarā ar Miķeļdienas gadatirgus pasākumiem sestdien, 23.septembrī no plkst.5.00 līdz 21.00 tiks slēgta transportlīdzekļu (arī velorikšu, elektromobiļu un zirgu pajūgu) satiksme:

- Doma laukumā;

- Herdera laukumā;

- Jaunielas posmā no Doma laukuma līdz Krāmu ielai;

- Pils ielas posmā no Miesnieku ielas līdz Doma laukumam;

- Jēkaba ielas posmā no Doma laukuma līdz Mazajai Pils ielai;

- Tirgoņu ielas gājēju zonā, posmā no Šķūņu ielas līdz Tirgoņu ielas braucamajai daļai.

Transportlīdzekļu apstāšanās un stāvēšana minētajās vietās, izņemot pasākuma dalībnieku transportlīdzekļus, būs liegta no 22.septembra plkst.6.00 līdz 24.septembrim plkst.3.00.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu