Dārzeņu un garšaugu bagātība Latvijas Dabas muzejā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

No 27. septembra līdz 1. oktobrim Latvijas Dabas muzejā pirmo reizi norisinās izstāde «Latvijas garšaugi un reti audzētie dārzeņi».

Izstādes devīze ir: «Audzēsim pārtikas augus ekoloģiski – rūpēsimies par savu veselību un labsajūtu!» Dārzeņu, garšaugu, pākšaugu un ārstniecības augu daudzveidība ir ļoti plaša.

Izstādē ir skatāmi burkāni, kāļi, bietes neierastās krāsās, neparasti kartupeļi un gurķi, kā arī eksotiskie augi: zemes mandeles, momordika, kivano, melotrija, tladianta, Latvijā uz lauka audzētas melones un arbūzi. Apmeklētājus ar krāsu, formu un smaržu daudzveidību priecē no ģimenes dārzniecības «Neslinko» atceļojušās aptuveni 30 aso piparu un 30 paprikas šķirņu, kā arī vairāki desmiti dažādu garšaugu sugu. Savukārt Erta Birzniece izrāda aptuveni 120 pākšaugu šķirņu: dažādas pupas un zirņus.

Ar bagātīgu tējas augu kolekciju iepazīstina Rita Armulika. Sarma Žarčinska prezentē veselības augu kolekciju ar aptuveni 70 augiem, ko var audzēt dārzos un dzīvokļos. Skaistumu izstādē papildina Merikes Armulikas veidotās augu kompozīcijas no tējas augiem.

Bioloģiskās mēslošanas interesenti var aprunāties ar SIA «Bioefekts» speciālistiem par mikrobioloģisko mēslošanas līdzekļu lietošanu, bet IK «Valdis&I» prezentēs slieku radīto biohumusu. Dārzkopības institūta pētniece Valentīna Pole aicina noteikt nitrātu daudzumu līdzpaņemtos dārzeņos, kā arī skābuma līmeni augsnes paraugos.

Katru dienu plkst. 13.00 muzeja konferenču zālē notiks lekcijas par garšaugu, eksotisko dārzeņu, paprikas, aso piparu, pākšaugu un veselības augu audzēšanu, kā arī par dārza darbiem rudenī. Ieeja lekcijās ar attiecīgās dienas izstādes ieejas biļeti. Izstādes laikā būs iespēja iegādāties eksponēto augu sēklas, stādus un tējas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu