Ceļvedis: aukstā mode, Uguns nakts, Vinila diena, sezonas gadatirdziņi u.c.

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Rudens jau sāk krāsot kokus - dodies ārā un pie reizes apmeklē kādu jestru vai izzinošu pasākumu. Nav ko sēdēt mājās!

PASĀKUMI

Sezonas noslēdzošais gadatirgus «Salaspils ražas svētki 2017»

Plašs koku, krūmu un sīpolpuķu piedāvājums, preces dārzam, kā arī Latvijas mājražotāju un amatnieku produkcija. Klāt šīs sezonas noslēdzošais gadatirgus «Salaspils ražas svētki 2017». Aicinām visus 7.oktobrī doties uz Nacionālo botānisko dārzu Salaspilī, lai baudītu zelta rudens ainavas! Tirgus laikā darbosies arī Nacionālā botāniskā dārza stends, kurā apmeklētāji par patīkamām cenām varēs iegādāties un papildināt savas dārza kolekcijas ar dekoratīvajiem kokiem un krūmiem. Izpārdošana notiks arī Nacionālā botāniskā dārza kokaudzētavā, iegādāties varēs rododendrus, spirejas, veigelas, irbenes, klinšrozītes un filadelfus. Patīkamas cenas būs arī telpaugiem. «Salaspils ražas svētku 2017» ietvaros mazākie dārzu entuziasti startēs ar radošām un košām dārzeņu kompozīcijām, savukārt Latvijas mazpulcēnu stendā apmeklētāji varēs novērtēt jauno dārznieku pašu audzētos un veidotos gardumus.

Kuldīgā norisinās astotais Hercoga Jēkaba gadatirgus

Par mūspuses ļaužu čaklumu un izdomas bagātību ikviens varēs pārliecināties 7.oktobrī, kad Kuldīgas Pilsētas dārzā notiks nozīmīgākais novada rudens pasākums – astotais Hercoga Jēkaba gadatirgus, kurā tiks cepts, liets, smeķēts, pirkts un pārdots, spēlēts, diets un smiets uz nebēdu. Netrūks ne īstu meistaru un meistarstiķu, ne bagātīgu rudens velšu un lustīgu izdarību. Tieši 12.00 ar mēra kundzes uzrunu un lielgabala zalvi jestrais jandāliņš un dižandele ies vaļā. Kā allaž, četras stundas līdz 16.00 tirgus placī visapkārt skanēs, rībēs, kūpēs, smaržos, burbuļos, blēs, īdēs un kladzinās. Rati, galdi, plaukti, kastes un kurvji līdz malām būs piekrauti ar ēdamiem, dzeramiem, pašu audzētiem un ražotiem lauku labumiem.

Foto: publicitātes

Ikgadējais Aukstās modes tirgus

Šā gada 7. oktobrī no plkst. 10.00 līdz 16.00 Kalnciema kvartālā norisināsies ikgadējais Aukstās modes tirgus, kur vienuviet sastapsies stila meistari no visas Latvijas. Tirgus sola apmeklētājiem unikālus atradumus un īpaši izdevīgus pirkumus, tādēļ patiesie modes un stila atkarīgie aicināti ierasties jau no paša rīta. Pasākumā piedalīsies vairāk nekā 100 tirgotāju, kas pārsteigs ar saviem siltajiem apģērbiem, unikālām rotām un noderīgiem interjera priekšmetiem.

Foto: publicitātes

Vienkoču parkā notiek Uguns nakts

7. oktobrī Vienkoču parka Kokamatniecības muzejā, Līgatnē, notiks Uguns nakts, kas tiek rīkota sadarbībā ar Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) Materiālzinātnes un lietišķās ķīmijas fakultātes Dizaina tehnoloģiju institūta (DTI) studentiem. Pasākuma laikā ar sveču pagatavošanu un dedzināšanu, lāpu gājienu un ugunskuru simboliski tiks pavadīts gada gaišākais laiks. Pasākuma apmeklētājiem būs pieejamas kokamatniecības darbnīcas, kā arī dažādas aktivitātes un priekšnesumi.

Foto: publicitātes

«Baltic Furniture 2017»

No 6. līdz 8. oktobrim Ķīpsalā notiks ievērojamākā mēbeļu, interjera un apgaismojuma risinājumu izstāde Baltijā – «Baltic Furniture 2017». Tajā varēs apskatīt un iegādāties jaunākās mājas un biroja mēbeļu kolekcijas, modernus gaismas ķermeņus un interjera priekšmetus, kā arī kvalitatīvu mēbeļu furnitūru. Apmeklētāji izstādē varēs iegādāties kvalitatīvas, mūsdienīgas, oriģinālas un funkcionālas mēbeles gan viesistabai, guļamistabai, virtuvei, vannas istabai un priekšnamam, gan biroja telpām. Plašā izvēlē būs preces kvalitatīvam miegam, turklāt visas trīs dienas izstādē norisināsies gulēšanas čempionāts ar vilinošām balvām. Cīnīties par čempiona titulu varēs gan liels, gan mazs! Sīkāka informācija par to jau drīzumā.

Foto: publicitātes

«Jersikas ielas vinila diena»

Sestdien, 7. oktobrī, Rīgā jau ceturto gadu norisināsies «Jersikas ielas vinila diena» - notikums, kas veltīts vinila plašu kultūras entuziastiem un profesionāļiem. Visas dienas garumā no plkst. 10 notiks skaņuplašu tirdziņš, kurā piedalīsies pašmāju kolekcionāri, tirgotāji un gluži vienkārši vinila entuziasti. Tajā ikvienam būs iespēja redzēt, dzirdēt un iegādāties visdažādāko žanru un vecumu skaņuplates, atskaņotājus un citus ar vinilu saistītus aksesuārus. Pasākuma ietvaros tiek plānota džeza vēsturnieka Indriķa Veitnera lekcija «Latvijas džeza ieskaņojumi vinilā».

Foto: publicitātes

KONCERTI

Rudens kamermūzikas festivālā skanēs tango ritmi

Rudens kamermūzikas festivālā 7. oktobrī Lielajā ģildē koncertā «Tango no Buenosairesas līdz Parīzei» Sinfonietta Rīga pirmoreiz saspēlēsies ar izslavēto argentīniešu tango meistaru Marselo Nisinmanu, kā arī no jauna satiksies ar Londonā dzīvojošo pianisti Diānu Ketleri. Pie diriģenta pults – Normunds Šnē. Pēc koncerta «Sinfonietta Rīga» sadarbībā ar Satori galveno redaktoru, filozofu Ilmāru Šlāpinu aicina piedalīties sarunās par un ap mūziku Lielās ģildes Baltajā zālē kopā bandoneonistu Marselo Nisinmanu, pianisti Diānu Ketleri un diriģentu Normundu Šnē. Ieeja bez maksas, uzrādot koncerta ieejas karti. Koncertā mūziķi atskaņos Tango karaļa Astora Pjacollas, Marselo Nisinmana, Rosendo Mendisavala, Dariusa Mijo un Igora Stravinska skaņdarbus. Koncerts notiks arī Latgales vēstniecībā GORS 6. oktobrī pl. 19.00.

Foto: publicitātes

«Skaņu mežā» trokšņu mūzikas ikona «Merzbow»

Nepieradinātās mūzikas festivāls «Skaņu mežs» šogad svin savu 15. jubileju, un tā koncertvakari noritēs 6. oktobrī mākslas muzejā «Rīgas Birža», kā arī 13. un 14. oktobrī mūzikas namā «Daile». Viens no festivāla galvenajiem viesiem ir japāņu trokšņu mūzikas klasiķis Masami Akita jeb «Merzbow», kas uzstāsies kopā ar ungāru bundzinieku Balāžu Pāndi (Balázs Pándi). Mūzikas kritikas medijs «Pitchfork» raksturo «Merzbow» kā «eksperimentālās mūzikas eminenci», bet avīze The Guardian – par trokšņu mūzikas «augstāko punktu». «Merzbow» var uzskatīt par pazīstamāko trokšņu mūzikas projektu pasaulē. Interneta mūzikas datubāzē AllMusic.com rakstīts šādi: «Nav iespējams strīdēties – Merzbow uzskatāms par visnozīmīgāko mākslinieku trokšņu mūzikā.»

Foto: publicitātes

Ventspilī, «Jūras vārtos» uzstāsies «Manta» un «Inokentijs Mārpls»

Teātra nama «Jūras vārti» Jaunajā zālē 6. oktobra vakarā notiks latviešu grupu «Manta» un «Inokentijs Mārpls» koncerts. Biļetes uz grupu «Manta» un «Inokentijs Mārpls» koncertu 6. oktobrī teātra nama «Jūras vārti» Jaunajā zālē nopērkamas t/ n «Jūras vārti» kasē un citviet «Biļešu servisa» tīklā. Tikai pirmās 30 biļetes pieejamas par ļoti īpašu cenu – 5,50 EUR. Pārdošanā ierobežots skaits stāvvietu. Ansamblis «Manta» ir viens no redzamākajiem latviešu alternatīvās scēnas pārstāvjiem, kas guvis piekrišanu arī ārpus tās. To izveidoja Edgars Šubrovskis kopā ar grupas «Gaujarts» līderi Edgaru Mākenu.

Foto: publicitātes

«Latvian Voices» izziņo jaunu koncertprogrammu «Sudrabs»

Latvijas Nacionālās bibliotēkas Ziedoņa zālē 6. oktobrī atskanēs vokālās grupas «Latvian Voices» koncertprogramma «Sudrabs». Pasākuma programmā iekļautas vairākas «Latvian Voices» radītas oriģināldziesmas, kuru stāstos tiek izdziedātas dažādas sudraba nokrāsas. Tāpat koncertā izskanēs arī latviešu un citu tautu folkmūzikas melodijas grupas dalībnieču veidotos aranžējumos. Švēde sacīja, ka koncerta apmeklētājiem būs iespēja dzirdēt, kā cilvēka balss spēj aizstāt gandrīz jebkuru mūzikas instrumentu. Meitenes izpildīs līdz šim pasaulē un Latvijā atzītas populārās mūzikas melodijas, tostarp grupas «Jauns Mēness» dziesmu «Piekūns skrien debesīs» Fila Kolinsa «True Colors» un daudzas citas.

Foto: publicitātes

IZRĀDES

Liepājas teātrī top stāsts par ilgām «Heda Gablere»

Liepājas teātrī režisores Lauras Grozas-Ķiberes vadībā pašlaik notiek intensīvs darbs, lai 7. oktobrī pirmizrādi piedzīvotu Henrika Ibsena lugas «Heda Gablere» iestudējums. Iestudējumam mūsdienīgu skatuves versiju radījis britu dramaturgs Patriks Mārbers, nenodarot pāri Ibsena tekstam, to vien nedaudz lakonizējot un piemērojot mūsdienu cilvēku valodai. Izrādē Hedas loma uzticēta aktrisei Anetei Berķei, par kuru Laura Groza-Ķibere saka: «Anete ir gan tehniska aktrise, gan intuitīvi ļoti labi jūt Hedu, pakļaujas viņas izteikti subjektīvajai loģikai. Viņa ir arī pietiekami veselīga personība, lai spētu caur sevi izlaist tās nepatīkamās sajūtas, kuras piedzīvo viņas varone.» Izrādē piedalās arī aktieri Egons Dombrovskis, Mārtiņš Kalita, Everita Pjata vai Laura Jeruma, Leons Leščinskis, Inese Kučinska, Anda Albuže.

Foto: publicitātes

Visjaunākajā Rīgas teātrī skatāma izrāde «Endijs V.»

Ar Kristīnes Vītolas izrādi «Endijs V.» 7. oktobrī pulksten 19.00 Visjaunākais Rīgas teātris sāk savu rudens sezonu. Šīs un arī turpmākās teātra izrādes notiks «One One Underground» telpās Šarlotes ielā 18a (ieeja arī no Briāna ielas 9), portālu «Delfi» informē teātra pārstāvji. Izrāde «Endijs V.» ir veidota no ainām, kuras atrastas, iedvesmojoties no Endija Vorhola laika un personības, 20.gs. mākslas notikumiem un mūsdienu laikmetīgās mākslas kopumā. Katru reizi, mainot savu spēles vietu, izrāde «Endijs V.» mainās un transformējas, pielāgojoties un iedvesmojoties no atrašanās vietas un tās atmosfēras. Tā ir veidota kompozīcijas vārdā, biogrāfiskas ziņas un iespaidus atstājot tikai kā iemeslu.

Foto: publicitātes

Hermaņa Paukša jaunākās lugas «Ar spaini pa galvu» pirmizrāde

6.oktobrī plkst. 19.30, Dramaturgu teātra kamerzālē notiks dramaturga un režisora Hermaņa Paukša jaunākās lugas «Ar spaini pa galvu» pirmizrāde, informē teātra pārstāvji. Luga tapusi šā gada sākumā un ir sarakstīta komēdijas žanrā. Slaucēja prāta zuduma brīdī iesit deputātam ar spaini pa galvu, taču šis pārpratums tiek atrisināts visbrīnišķīgākajā veidā. Kādā? To uzzinās tikai tie, kas atnāks noskatīties izrādi. «Starp tautu un deputātiem tomēr ir iespējama saskaņa. Vai arī - vienotība...» tā par savu jaunāko iestudējumu saka tā autors H. Paukšs. Spilgtas lomas šajā izrādē atveidos Dramaturgu teātra aktieri Agnese Ērgle, Anita Matisone, Ausma Cirvele, Baiba Jegorova, Baiba Puriņa, Gunta Kusiņa, Inese Pavēne, Inese Vāciete, Ivita Lapiņa, Kristīne Berngarde, Kristīne Hibnere, Laura Leingarte, Liene Zizlāne, Lolita Untone, Vita Kalniņa, Žanete Dondukova, Aivars Alps, Artūrs Zemdega, Austris Pirktiņš, Dagnis Rāgs, Māris Gipters, Ulvis Berkmanis

Foto: publicitātes
KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu