Notiks atjaunotais Simjūda gadatirgus

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Benefelde

14.oktobrī no plkst.9 līdz 16 Valmieras rātslaukumā un vecpilsētā 22. reizi notiks atjaunotais Simjūda gadatirgus, kas vēsturiski bija pēdējais lielais tirgus Vidzemē pirms ziemas.

No plkst. 11 līdz 14 tirgū notiks dažādas atrakcijas. Būs iespēja redzēt Liepājas cirku, kas Valmierā viesosies ar retro velosipēdiem, piedalīties svarcelšanas, skriešanas ar spaiņiem sacensībās. Tirgū uzstāsies orķestris «Signāls», folkloras kopa «Mežābele» un vokālais ansamblis «Trīnes».

«Pirms vairākiem gadsimtiem par Simjūdu teica, ka tas ir lielākais tirgus Ziemeļvidzemē pirms ziemas atnākšanas. Arī šodien varam tam piekrist. Tirgus ir iekļauts tūrisma firmu ekskursiju maršrutos. Katru gadu redzam, ka apmeklētāju rindas kuplina, par piedāvājumu priecājas, lustēšanos izbauda un labprāt Valmierā dienu pavada ne tikai kaimiņi no Igaunijas un Lietuvas, bet arī tūristi no Meksikas, Portugāles u.c. Simjūds ir rudens tirgus bagātība, satikšanās un lustēšanās,» stāsta Valmieras muzeja direktore Iveta Blūma.

Tirgus Valmierā noticis jau kopš viduslaikiem līdz ar Sv.Sīmaņa baznīcas uzcelšanu un tas parasti arī ticis rīkots blakus baznīcai 28.oktobrī. 1940.gadā viduslaiku tradīcija tika aizliegta, bet pirms 22 gadiem Valmieras muzejs tirgus rīkošanu atjaunoja.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu