Kara muzeja ekspozīcija ieguvusi «German Design Award» balvu

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Kara muzeja ekspozīcija «Latvijas iedzīvotāji Pirmajā pasaules karā» ieguvusi balvu Eiropas dizaina konkursa «German Design Award 2018» kategorijā «Labākais izstāžu dizains». Izstādes dizainu veidojusi studija «H2E».

Pieteikumu «German Design Award» veica ekspozīcijas dizaina autori – dizaina birojs «H2E». Dizaina autori žūrijas komisijai norādīja: «Neviens vārds nevar pilnībā izstāstīt stāstu par Pirmo pasaules karu, tāpēc mēs izmantojām emocijas».

Ekspozīcijas risinājumam autori izmantojuši stihisku kara frontes vidi, kurā galvenais objekts ir munīcijas kastes. Ekspozīcijas dizains veidots tā, lai apmeklētājam pastarpināti rastos sajūta, ka viņš atrodas armijas arsenālā, un viss, kas atrodas telpā, var atkal «sākt kalpot» karam.

«German Design Award» ir viens no prestižākajiem starptautiskajiem dizaina konkursiem. Balvu rīko Vācijas dizaina padome, kas ir viens no pasaules vadošajiem komunikācijas un zīmolvadības kompetences centriem dizaina jomā. Balva dizaina nozarē ir atpazīstama, augstu vērtēta un to piešķir projektiem, kas reprezentē un parāda unikālas dizaina tendences starptautiskā kontekstā.

Muzeja ekspozīcija «Latvijas iedzīvotāji Pirmajā pasaules karā» ir Latvijā visplašākais sabiedrībai pieejamais vēstures stāsts par Pirmo pasaules karu, kas veidots no 1230 vēstures liecībām.

Īpaši uzsverams ir fakts, ka pirmo reizi Latvijas muzeju vēsturē visā ekspozīcijā tiek izmantots «neredzamais» stikls, jeb «Artglass». To neredzamu padara no abām pusēm vairākas reizes pārklāta metāla oksīdu kārtiņa, kuras biezums ir salīdzināms ar vienu piecsimto daļu no cilvēka mata biezuma. Šādu stiklu izmanto pasaules prestižākajos muzejos un mākslas galerijās. «Neredzamā»- antireflektīvā stikla pielietošana samazina fizisko barjeru starp muzeja vērotāju un eksponātu, ļaujot saskatīt pat sīkāko objekta detaļu.

Ekspozīciju var apmeklēt katru dienu no 10 līdz 18 bez maksas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu