Izcilības balvai kultūrā iesniegts 21 pieteikums

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka / LETA

Kultūras ministrijas (KM) apbalvojumam «Izcilības balva kultūrā» iesniegts 21 pieteikums, informē KM sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Lita Kokale. Pretendenti šogad pārstāv vizuālās mākslas, dizaina, dejas, kino, teātra, kultūras mantojuma, mūzikas, literatūras un grāmatniecības kultūras nozares.

Iesniegtos pieteikumus atbilstoši apbalvojuma nolikumam izvērtēs Latvijas Nacionālā kultūras padome, izvēloties trīs kandidātus, kurus iesniegs apstiprināšanai kultūras ministrei. Sabiedrībai apbalvojuma ieguvēju vārdi tiks atklāti Izcilības balvas kultūrā pasniegšanas ceremonijā.

Apbalvojuma pasniegšanas mērķis ir izteikt valsts atzinību par izciliem starptautiska mēroga sasniegumiem kultūrā, kas devuši būtisku ieguldījumu Latvijas kultūras vērtību popularizēšanā, veicinājuši pozitīvu valsts tēlu, kā arī cēluši tās prestižu pasaulē un veicinājuši kultūras nozīmīgumu sabiedrībā.

Apbalvojumu, tai skaitā 7000 eiro pēc nodokļu nomaksas, katrs no trim izcilniekiem saņems balvas pasniegšanas ceremonijā, kuru šogad decembra sākumā KM organizēs sadarbībā ar Latvijas Kultūras akadēmiju.

Kā ziņots, Kultūras ministrija (KM) 9. oktobrī atklāja pretendentu izvirzīšanu Izcilības balvai kultūrā, informēja Kokale.

Izcilniekus apbalvojumam līdz 20. oktobrim varēja pieteikt juridiskas personas, valsts un pašvaldības institūcijas un nevalstiskās organizācijas, kuru darbība ir saistīta ar kultūras procesu nodrošināšanu. Tāpat pretendentus var pieteikt arī KM nozaru konsultatīvās padomes.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu