Ceļvedis: Leģendu nakts, zivju svētki, Labvēlīgais tips, gaismas tirgus

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

No absolūtas romantikas līdz praktiskiem našķiem un gardumiem - tā varam nodēvēt šīs nedēļas nogali!

PASĀKUMI

Latvijas pilīs un muižās var baudīt «Leģendu nakts» programmu

28.oktobrī, visā Latvijā norisināsies Latvijas Piļu un muižu asociācijas organizētā un tās biedru rīkotā Leģendu nakts. Šogad 31 pils un muižas ļaudis zālēs, torņos, pagrabos, pagalmos un parkos uzņems viesus, lai dalītos ar ticamiem un neticamiem stāstiem, klasiskām un mūsdienīgām melodijām, izrādēm, pašmāju gardumiem un aicinātu līdzdarboties radošās aktivitātēs. Šogad līdz ar Leģendu nakti noslēgsies arī asociācijas organizētā, ilgi gaidītā akcija «Apceļosim Latvijas pilis un muižas». Katrā Latvijas reģionā ciemos aicinās pat vairākās pilīs un muižās.

Foto: Publicitātes

Rīgas Zivju svētki

Sestdien, 28. oktobrī, plkst. 11:00, Centrāltirgus Nēģu ielas laukumā notiks Rīgas Zivju svētki sadarbībā ar LIVE Rīga un AS «Rīgas Centrāltirgus». Svētku ietvaros degustācijai un tirdzniecībai tiks piedāvātas slavenākās Latvijas zivju un jūras produktu delikateses, populārās šlāgergrupas Deficīts koncerts, izglītojošas lekcijas un radošās darbnīcas mazākajiem svētku apmeklētājiem. Rīgas Zivju svētku ietvaros Centrāltirgū tiks piedāvātas zivis un zivju delikateses no tādiem Latvijas vadošajiem ražotājiem un pārstrādātājiem kā Mottra, Brīvais Vilnis, Kolumbija, Bērzciems, Reinis B. Plkst. 13.00, Nēģu ielas laukumā, notiks Rīgas zivju zupas degustācija, kas tiks vārīta turpat uz ugunskura.
Saimniecība «Krupis» piedāvās leģendāros uz grila ceptos Carnikavas nēģus, savukārt mājas vīnu nodrošinās Rēzeknes novada saimniecība «Dzimta».

Foto: Publicitātes

Gaismas tirgus

28. oktobrī no plkst. 10.00 līdz 16.00 Kalnciema kvartālā norisināsies Gaismas tirgus. Kad dienas kļūst īsākas un naktis tumšākas ir nepieciešams ienest papildus gaismu savā ikdienā, tāpēc tirgus klāstu papildinās spoži gaismekļi. Vienlaikus mazie viesi varēs piedalīties mākslinieces Diānas Dimzas-Dimmes radošajā darbnīcā bērniem «Domāt un radīt vienlaicīgi». No plkst. 11.00 līdz 15.00 galerijā bērni laipni lūgti piedalīties Latvijas Nacionālā mākslas muzeja izbraukuma darbnīcā «Domāt un radīt vienlaicīgi», kuru vadīs muzeja pedagoģe un māksliniece Diāna Dimza-Dimme.

Foto: Publicitātes

KONCERTI

«Labvēlīgais tips» ar vērienīgu šovu «Arēnā Rīga»

Grupa «Labvēlīgais tips» šo piektdien, 27. oktobrī, ar vērienīgu šovu «Arēnā Rīga» noslēgs koncertturneju «Sudrabkāzas», kas tika rīkota par godu grupas ceturtdaļgadsimta jubilejai. Koncertā, kurā grupa uz skatuves kāps savā tradicionālajā sastāvā - Andris Freidenfelds (balss), Normunds Jakušonoks (balss, taustiņi), Ģirts Lūsis (balss, ģitāra), Kaspars Tīmanis (balss, trombons), Oskars Ozoliņš (trompete, balss), Artūrs Kutepovs (ģitāra), Pēteris Liepiņš (ģitāra), Haralds Stenclavs (taustiņi) un Ainis Zavackis (sitaminstrumenti) - skanēs gan grupas populārākie un klausītāju iemīļotie hiti «Alumīnija cūka», «Čiekurs egles dēls», «Naukšēnu disko», «Pīrādziņ, nāc ārā!», «Frāzes», «Omnibuss», kā arī, protams, skaņdarbi no grupas jaunākā veikuma - albuma «Kaste» , kas dienasgaismu jau tradicionāli ieraudzīja 1. aprīlī. Jau ierasti «Labvēlīgajam tipam» koncertā pievienosies īpašie viesi - dziedātāja Elza Rozentāle un deju grupa «Fandango».

Foto: Publicitātes

Gacho stampās kultūras pils «Ziemeļblāzma» grīdu

Pirmo reizi Kultūras pils «Ziemeļblāzma» vēsturē, tās Lielajā zālē šī gada 27. oktobrī plkst. 18.30 notiks Latvijas hiphopa mākslinieku koncerts. Uzstāsies Gacho un Edavārdi. Gacho (Gatis Irbe) ir viens no Latvijas elektroniskās un hiphopa mūzikas šā brīža skaļākajiem vārdiem, kura izpildītās mūzikas žanru caurstrāvo hiphopa, elektroniskās mūzikas un pankroka elementu sakausējums, kas kopā ar izpildītāja harismu viņa koncertiem piešķir milzu enerģijas lādiņu. Vienaldzīgs nepaliek neviens.

Foto: Publicitātes

Rīgā uzstāsies ASV reperis «Nelly»

Klubā «Coyote Fly» 27. oktobrī uzstāsies vairākkārtējais «Grammy» balvas ieguvējs, reperis un mūzikas producents Nelijs (Nelly). «Nelly» muzikālie sasniegumi ietekmējuši arī citus mākslinieka darbības virzienus, jo reperis darbojas gan modes biznesā, piedāvājot tirgū sieviešu apģērbu līniju «Apple Bottom», gan arī sporta jomā, kopā ar Maiklu Džordanu pārvaldot «Charlotte Bobcats» basketbola komandu.

Foto: Publicitātes

1. rokkafejnīcā folkmūziķis Stjū Larsens

28. oktobrī, Latvijas 1. rokkafejnīcā (Rīgā, Mārstaļu 2/4), uzstāsies talantīgais austrāliešu dziesminieks un folkmūziķis Stjū Larsens (Stu Larsen). Latviju viņš apmeklēs pirmoreiz, un šis koncerts būs daļa no jaunākā, 21. jūlijā iznākošā albuma «Resolute» atbalsta turnejas. Jaunā albuma «Resolute» idejas un iestrādes tapušas tik dažādās vietās kā nomaļa lauku māja Skotijā, dzīvoklis Spānijā un vecs armijas bunkurs Austrālijā. Ar šo albumu Larsens vēlas mums pateikt ko diezgan svarīgu: «Man šķiet, ka jebkurš spēj... Vienkārši mēs pārāk bieži nolemjam pārslēgties un nekoncentrēties tik ļoti. Cerams, ka šīs dziesmas iedegs klausītājos ko pozitīvu. Dzīvot vienkārši. Neuztraukties par nesvarīgo. Es ceru, ka visi var apvienoties ap šo mūziku.»

Foto: Publicitātes

«Lielajā dzintarā» skanēs amerikāņu komponistiem veltīta programma

Sestdien, 28. oktobrī pulksten 19 Liepājas koncertzāles «Lielais dzintars» Kamermūzikas sēriju turpinās daudzveidīga amerikāņu komponistu mūzikas programma «5 Amerikā». Projektā «5 Amerikā» piedalās 5 latvieši - vijolnieks Sandis Šteinbergs, čellists Ēriks Kiršfelds, pianiste Sanita Glazenburga, sitaminstrumentālists Elvijs Endelis, bet pūšaminstrumentus - saksofonu un armēņu duduku - pārvaldīs Ainars Šablovskis.

Foto: Publicitātes

IZRĀDES

KINO

«Splendid Palace» Berlīnes kinofestivāla programmas filmas

Kinoteātrī «Splendid Palace» no 27. oktobra līdz 2. novembrim notiks šī gada Berlīne Starptautiskā kinofestivāla programmas filmu seansi. Kino nedēļu 27. oktobrī plkst.18 ievadīs Vācijas Kino balvu ieguvusī Evi Goldbrunneres un Joahima Dolhofa filma «Acu augstumā». Tās stāsts ir par bērnu namā dzīvojošo Mihiju, kurš atrod norādes par savu bioloģisko tēvu, taču satikšanās brīdī atklājas, ka vīrietis ne mazākā mērā neatbilst zēna iztēlotajam tēva tēlam. Filma parāda garo ceļu, kas veicams Mihijam, līdz viņš pats un, galvenais, savu draugu priekšā, spēj pieņemt tēvu tādu, kāds viņš ir. Savukārt 30. oktobrī plkst.20.15 būs skatāma Andresa Feiela filma «Boiss». «Jozefs Boiss bija pirmais vācu mākslinieks, kuru ar personālizstādi godināja «Gugenheima» muzejs Ņujorkā, tikmēr Vācijā viņa daiļrade dažreiz vēl aizvien tiek uzskatīta par «visu laiku dārgākajiem lielgabarīta atkritumiem«. Tāpat kino nedēļas programmā iekļauta Kristiana Švohova filma «Paula», Svena Tadikena «Svētlaime», Larsa Heninga «Gada Nogale» un Ankas Mirunas Lezereskas kinolente «Ceļojums kopā ar tēvu».

www.splendidpalace.lv

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu