Ar plašu programmu atklās renovēto VEF Kultūras pili

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: www.facebook.com/vefkulturaspils

No 17. līdz 20. novembrim ar plašu pasākumu programmu atklās renovēto VEF Kultūras pili, informē VEF Kultūras pils vadītāja Liene Kubiļus. Šajās dienās notiks dažādi koncerti, izstādes, ekskursijas, filmas un VEF Kultūras pils kolektīvu priekšnesumi.

Kā pirmā 17. novembra novakarē festivāla «Staro Rīga» gaismās iezaigosies VEF Kultūras pils fasāde. Savukārt 18. novembrī plkst.15 pils Lielajā zālē visi interesenti aicināti apmeklēt Latvijas Republikas proklamēšanas 99. gadadienai veltīto Rīgas pilsētas svētku koncertu «Latvija - tava un mana», kurā uzstāsies operas simfoniskais orķestris ar diriģentu Normundu Vaici un solistiem Jāni Apeini, Raimondu Bramani, Sonoru Vaici, Ilonu Bageli, Daumantu Kalniņu un Intaru Busuli.

19. novembrī plkst.19 orķestris «Rīga», grupa «Framest», aktieri un solisti Dita Lūriņa-Egliena, Ilona Bagele, Daumants Kalniņš, Mārtiņš Brūveris un Egils Melbārdis Lielajā zālē sniegs koncertu «Es gribu Tavu foto».

20. novembrī plkst.14 Lielajā zālē koncertu «Šūpolēs» sniegs VEF Kultūras pils bērnu kolektīvi «Momo», «Poppy», «Jaunība», «Zelta sietiņš» un «Ritms», bet plkst.18 koncertu «Atkal mājās» izdejos pieci deju kolektīvi, kuru pirmsākums rodams VEF Kultūras pils tautas deju ansamblī «Rotaļa».

Foto: www.facebook.com/vefkulturaspils

VEF Kultūras pili sāka rekonstruēt 2016.gadā. Rekonstrukcijas izmaksas ir 12,1 miljonu eiro. Darbus tika solīts pabeigt līdz šī gada 18. novembrim.

VEF Kultūras pils ir valsts nozīmes arhitektūras piemineklis. Ēka ir celta laika posmā no 1951. gada līdz 1960. gadam. Ēkas kopējā platība ir 6878 kvadrātmetri. Iekšējais plānojums un piecu telpu interjera apdare ir valsts nozīmes mākslas piemineklis. VEF Kultūras pils kā kultūras centrs darbību sāka 1960. gada 1. martā un ir lielākā Latvijas kultūras iestāde ar vairāk nekā piecdesmit mākslinieciskajiem kolektīviem, studijām un interešu klubiem, kuros darbojas ap 3000 cilvēku - gan pirmsskolas vecuma bērni, gan pusaudži un jaunieši, gan vidējas un vecākās paaudzes rīdzinieki.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu