Pie Latvijas Kara muzeja iededz Brīvības cīnītāju piemiņas ugunskuru

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova / LETA

Pie Latvijas Kara muzeja šodien plkst.12 iedegs Brīvības cīnītājiem veltītu piemiņas ugunskuru, kas degs līdz pat Lāčplēša dienas vakaram, informēja Aizsardzības ministrijā.

Svinīgajā pasākumā piedalīsies Aizsardzības ministrijas valsts sekretārs Jānis Garisons, Nacionālo bruņoto spēku Apvienotā štāba priekšnieks brigādes ģenerālis Ivo Mogiļnijs, Latvijas Kara muzeja direktore Aija Fleija, Kanādas bruņoto spēku pavēlniecības Latvijā komandieris Džošs Meidžors, NATO spēku integrācijas vienības komandieris pulkvedis Jānis Gailis, kā arī NATO paplašinātās klātbūtnes Latvijā kaujas grupas karavīri.

Šodien Latvijas Kara muzejā arī atklās akciju «Uzdāvini lentīti», kuras laikā ikviens ir aicināts salocīt sarkanbaltsarkano lentīti sev, saviem tuviniekiem, kā arī, lai to kādam uzdāvinātu. Aizsardzības ministrija aicina iemūžināt lentīšu locīšanu un dāvināšanu fotogrāfijās vai video, lai dalītos ar tiem sociālajos tīklos.

Pirmās salocītās lentītes akcijas «Uzdāvini lentīti» atklāšanas pasākumā svinīgi pasniegs Latvijas Samariešu apvienībai, kas tās tālāk dāvinās savā aprūpē esošajiem senioriem. Lentīšu locīšanā Latvijas Kara muzejā būs aicināti piedalīties arī visi klātesošie.

Tāpat šodien Latvijas Kara muzejā un laukumā pie Pulvertorņa būs skatāma arī Latvijas un sabiedroto militārās tehnikas un ekipējuma izstāde, kā arī varēs uzzināt par dienesta iespējām Nacionālajos bruņotajos spēkos.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu