Lāčplēša dienu tradicionāli atzīmēs ar piemiņas un kultūras pasākumiem

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka / LETA

Nedēļas nogalē gaidāmo Lāčplēša dienu Rīgā tradicionāli plānots atzīmēt ar plašu kultūras un piemiņas pasākumu programmu, kuru plānots atklāt ar dievkalpojumu Doma baznīcā, informē Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta pārstāve Indra Vilde.

11. novembrī Lāčplēša dienas piemiņas pasākumi sāksies plkst.9 ar Ekumenisko dievkalpojumu Doma baznīcā, kam sekos vainagu nolikšanas ceremonija Rīgas Brāļu kapos un pie pulkveža Oskara Kalpaka pieminekļa.

Laukumā pie Brīvības pieminekļa varēs vērot Latvijas Republikas Nacionālo bruņoto spēku un Iekšlietu ministrijas vienību militāro parādi, bet pie Rīgas pils svinīgo Godasardzes maiņu.

«Jau tradicionāli atceres pasākums Rīgas atbrīvotājiem notiks arī Sudrabkalniņā, kur līdz ar amatpersonām piedalīsies bruņoto spēku un Zemessardzes pārstāvji, bet par svinīgo noskaņu gādās vīru kori «Absolventi», «Silvicola» un Zemessardzes orķestris,» stāsta Vilde.

No plkst.16 līdz plkst.23 vakarā notiks pasākums «Brīvības cīnītāju gars cauri visiem laikiem», kura laikā notiks gājiens no Rīgas Brāļu kapiem līdz Strēlnieku laukumam, latviešu karavīru piemiņai veltīts svētbrīdis pie Brīvības pieminekļa, kā arī folkloras kopu, vīru kopas «Vilki», «Skandinieki», «Vilkači», orķestra «Ducele» un etnoroka grupas «Laimas muzykanti» koncerts Latviešu strēlnieku laukumā.

«Šajā vietā varēs apskatīt brīvības cīnītāju ekipējuma, bruņojuma un sadzīves priekšmetu ekspozīciju. Tradicionāli būs arī uguns plosta palaišana Daugavā,» norāda pārstāve.

Savukārt Rīgas Anglikāņu Sv.Pestītāja baznīcā izskanēs koncertprogramma «Vēl viens sapņu dārzs» ar Rīgas Latviešu biedrības kamerkora «Austrums» un Latvijas Zemessardzes kora «Stars», latgaliešu poproka grupas «Dabasu Durovys», koklētāju ansambļa «Cantata» un ērģelnieces Larisas Carjkovas piedalīšanos.

Šajā dienā svētkiem veltīti koncerti notiks vairākos Rīgas kultūras centros, koncertzālēs un dievnamos - Latvijas Universitātē, Rīgas domā un citur.

Kultūras pils «Ziemeļblāzma» parkā bērniem un jauniešiem veltītā pasākumā, būs iespēja iepazīt karavīru ikdienu, apskatīt ekipējuma un ieroču ekspozīciju, cienāties pārvietojamajā lauku virtuvē un vērot paraugdemonstrējumus rīcībai ekstremālā situācijā. Savukārt kultūras pils telpās muzicēs grupa «ElektroFolk» koncertā «Aiz Daugavas vara dārzs».

Plašāku informāciju par gaidāmajiem pasākumiem iespējams atrast Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta mājaslapā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu