Rīga vēlas iestāties starptautiskā gaismas festivālu organizācijā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens / LETA

Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta komiteja šodien akceptēja Rīgas pašvaldības dalību starptautiskajā gaismas festivālu organizācijā «International Light Festivals Organisation» (ILO), informē Rīgas domē.

Uzaicinājumu iestāties ILO Rīgas pašvaldība saņēma, jo gaismas festivāls «Staro Rīga» desmit gadu laikā ir kļuvis par vienu no lielākajiem gaismas festivāliem Ziemeļeiropā.

ILO mērķi ir, apvienojot Eiropas un pasaules gaismas festivālus, sekmēt šo festivālu un gaismas mākslas žanra izaugsmi mākslinieciskā un starptautiskā līmenī, veicināt kontaktu veidošanu, pieredzes un zināšanu apmaiņu, veidot kopīgu platformu sadarbībai, pētniecībai un komunikācijai.

ILO festivālu rīkotājiem piedāvā vairākas aktivitātes, kas ir vērtīgas gan katra konkrētā festivāla izaugsmē, gan nozīmīgas kultūrpolitikas veidošanas un īstenošanas kontekstā.

Galīgo lēmumu par Rīgas dalību ILO pieņems Rīgas dome.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu