Sākas 20. Ziemeļvalstu bibliotēku nedēļa

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: maurikunnas.net

No pirmdienas līdz 19. novembrim Latvijā jau divdesmito reizi norisinās Ziemeļvalstu bibliotēku nedēļa, kuras vadmotīvs ir «Salas Ziemeļvalstis», informēja Ziemeļvalstu Ministru padomes birojā Latvijā.

Ziemeļvalstu bibliotēku nedēļas laikā tiks lasīta literatūra, kur sala atspoguļota gan kā ģeogrāfisks lielums, gan kā simbolisks lielums, kas ataino piederību un izolāciju. Tā kā šis gads ir zīmīgs ar to, ka Somija svin savu simtgadi, tieši somu literatūrai atvēlēta īpaša vieta Ziemeļvalstu bibliotēku nedēļas lasījumos, skaidroja birojā. Šogad izvēlēta Mauri Kunnas grāmata «Bagātību sala», Marijas Turtšaminovas fantāzijas romāns «Maresi» un Ullas-Lēnas Lundbergas romāns «Ledus».

Ziemeļvalstu bibliotēku nedēļas galvenais uzdevums ir Ziemeļvalstu literatūras un kultūras iepazīšana, tāpēc vairākos tūkstošos publiskajās un skolu bibliotēkās Ziemeļvalstīs un Baltijas valstīs vienlaicīgi tiek iedegtas sveces un lasīta kopīgi izvēlēta grāmata, notiek stāstu stāstīšana, literatūras izstādes, debates, konkursi un citi pasākumi.

Birojā norādīja, ka projektā var iesaistīties ikviena bibliotēka, skola, biedrība. Ziemeļvalstu bibliotēku nedēļa ir projekts, ko Ziemeļvalstīs administrē Biedrības «Norden» asociācija, bet Latvijā - Ziemeļvalstu Ministru padomes birojs sadarbībā ar Latvijas Nacionālās bibliotēkas Bērnu Literatūras centru un biedrību «Norden» Latvijā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu