Iesakām pasākumus Latvijas valsts 99. jubilejas atzīmēšanai kopā ar bērniem

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Šonedēļ svinēsim Latvijas valsts deviņdesmit devīto dzimšanas dienu. Tā ir lieliska iespēja gan pavadīt laiku kopā ar bērniem, gan arī stāstīt par Latvijas valsts tapšanu, nozīmi un katra bērna nozīmi Latvijas nākotnē. Valsts svētku laikā būs daudz pasākumu visā Latvijā, kas akcentē gan Latvijas vēsturi, gan rada svinīgu svētku noskaņu kā arī dod iespēju iesaistīties un gūt līdzdalības prieku.

Lai atvieglotu vecāku izvēli attiecībā uz pasākumiem svētku brīvdienās, www.BABYROOM.lv piedāvā pasākumu kalendāru, kas apkopo tādas norises, kur īpaši gaidītas ģimenes un vecāki ar maziem bērniem. Babyroom pārstāves Linda Pavļuta, Anna Rozīte un Laura Bluša dalās savos ieteikumos par to, kā aktīvi pavadīt laiku svētku brīvdienās.

Divu mazu puiku Edvarda un Leonarda mamma Linda rosina vecākus 18. novembrī apmeklēt kādu no Latvijas Nacionālā vēstures muzeja pasākumu sērijas «Mana Latvija» aktivitātēm. «Maniem sešus un deviņus gadus jaunajiem puikām īpaši interesē stāsti, kas skaidro Latvijas karoga vai ģērboņa rašanos, skaidro Brīvības cīņu nozīmi, ļauj justies lepniem par valsti, kurā dzīvo. Latvijas muzejos mums ir bijusi tikai pozitīva pieredze. Tajos sastopam atsaucīgus darbiniekus, turklāt mūsdienās muzeju ekspozīcijas veidotas tā, lai tās būtu interesantas bērniem, būtu aptaustāmi priekšmeti, kā arī piesaistoši informatīvi materiāli».

Anna, sešgadīgās meitiņas Emīlijas mamma, valsts svētku dienā plāno apmeklēt patriotiskās noskaņās piepildīto Neatkarīgo tirdziņu Kalnciema kvartālā, kur varēs iegādāties gan amatnieku veidotus svētku rotājumus, gan gardumus svētku galdam. Anna uzsver, ka «patīkami ir apmeklēt tādus pasākumus un vietas, kas rūpējās arī par bērnu vajadzībām. Kalnciema kvartālā ir gan bērnu pārtinamā virsma, gan padomāts par bērnus iesaistošām aktivitātēm».

«Mani trīs dēli vislabprātāk uzturas svaigā gaisā, tāpēc apsveram iespēju izstaigāt interesantākos Staro Rīga objektus», saka Laura un uzsver, ka Rīgā ir daudz ģimenēm draudzīgu kafejnīcu, kurās patverties lietus gadījumā vai, ja bērni ir uz mirkli noguruši. «Ļoti novērtējam, ka kafejnīcās tiek iekārtoti bērnu rotaļu stūrīši, sagatavotas kvalitatīvas bērnu ēdienkartes, iekārtotas bērnu pārtinamās virsmas», norāda Laura.

Sveicinot ikvienu Latvijas dzimšanas dienā, biedrība Babyroom aicina apskatīt ģimenes pasākumu kalendāru, kurā ir iekļauti gan iepriekšminētie, gan citi pasākumi -www.babyroom.lv/lv/pasakumi-gimenem.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu