Brīnumskapis radījis elektrodrošības himnu

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Bērnu mūzikas projekts Brīnumskapis radījis elektrodrošības himnu un laidis klajā tās videoklipu, ar dziesmas palīdzību mācot un atgādinot bērniem par elektrības pozitīvajiem un bīstamajiem aspektiem.

Iedvesmojoties no AS «Sadales tīkls» elektrodrošības aktivitātēm, Brīnumskapis šogad īpašu vērību pievērš bērnu informēšanai par elektrodrošību, elektrības pozitīvajām un negatīvajām īpašībām, kā arī māca pareizu rīcību bīstamās situācijās. Dziesma «Neredzamā elektrība» un tās videoklips vēsta par elektrību, kura ir mums visapkārt - ikvienā mājā, dzīvoklī un arī pilsētas ielās, tā dzīvo vados un ir neredzama un nesataustāma. Neredzamā elektrība dara labus darbus un ir neatkarīga – tā ir pieaugušo un bērnu draugs, kuru nedrīkst traucēt, aiztikt un sadusmot, jo tajā brīdī tā kļūst ļoti bīstama un nedraudzīga.

«Nepieciešamību atgādināt bērniem un jauniešiem par elektrodrošību apliecina nelaimes gadījumi, ko ik gadu reģistrē AS «Sadales tīkls» – pērn elektrotraumas guva 14 bērni un jaunieši, savukārt šogad no strāvas trieciena ir cietuši 20 bērni un jaunieši, un pārsvarā šie gadījumi notiek mājās, kad bērni paliek bez vecāku uzraudzības vai nepareizi rīkojas ar elektriskajām iekārtām. AS «Sadales tīkls» jau no 2013.gada aktīvi izglīto bērnus un jauniešus elektrodrošībā, organizējot nodarbības izglītības iestādēs, piedaloties drošības tēmai veltītos pasākumos un aktivitātēs, savukārt šogad uzņēmums ir gandarīts par sadarbību ar Brīnumskapi, kas ir atbalstījis ideju izveidot elektrodrošības himnu un ar elektrodrošības tēmu apvīt savus šā gada koncertus, lai pievērstu gan bērnu, gan viņu vecāku uzmanību elektrodrošībai savās mājās,» skaidro AS «Sadales tīkls» komunikācijas direktore Renāte Meļķe.

Decembra koncertu turnejas «Brīnumskapis un Elektriskā ģimene» ietvaros Brīnumskapja varoņi ar dziesmām stāstīs un mācīs par neredzamo elektrību un tās labajiem darbiem, drošas «elektro-draudzības» pamatiem, kā arī iepazīstinās ar citiem neredzamajiem draugiem, kuri ikdienā mīt mums visapkārt.

«Brīnumskapis» aicina Latvijas ģimenes ar bērniem uz koncertiem Latvijas lielākajās koncertzālēs un kultūras namos, bet Rīgā – Latvijas Dzelzceļa muzejā. Kopā ar Brīnumskapi un tā Neredzamajiem draugiem mēģināsim izskaitīt, cik dažādās krāsās mirgos šā gada Brīnumskapis Ziemassvētkos.

Koncerti:

02.12.2017. plkst. 15.00 Vidzemes koncertzāle «Cēsis»

03.12.2017. plkst. 16.00 Ogres Kultūras centrs

09.12.2017. plkst. 12.00 Latgales Vēstniecība «GORS», Rēzekne

10.12.2017. plkst. 16.00 Ropažu Kultūras centrs

17.12.2017. plkst. 16.00 Ādažu Kultūras centrs

22.12.2017. plkst. 14.00 Koncertzāle «Valmiera»

26.12.2017. plkst. 15.00 un 18.00 Latvijas Dzelzceļa vēstures muzejs Rīgā

30.12.2017. plkst. 16.00 Zemgales Olimpiskais centrs, Jelgava

Biļetes var iegādāties www.bilesuparadize.lv un koncertu norises vietās.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu