Atklāta Siguldas Ziemas koncertzāle

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

jau no 16. decembra Siguldas dzelzceļa stacijas laukumā durvis vērusi Ziemas koncertzāle. Lai Ziemassvētku laika noskaņu sajustu ikviens, novadniekiem un viesiem ir iespēja līdz pat 26. decembrim baudīt daudzveidīgiem pasākumiem piepildītu programmu, kurā īpaša daļa atvēlēta ģimenēm un bērniem.

Trešdien, 20. decembrī plkst.17 ģimenes ar bērniem aicinātas uz animācijas filmu programmu: «Lupatiņi», «Bize un neguļa», pēc kuras tiks izrādīta ģimenes filma «Ziemassvētku jampadracis». Animācijas filmas «Lupatiņi» vēsta par četriem maziem Lupatiņiem – Zeķīti, Cimdiņu, Spilventiņu un Lakatiņu. Tie lieliski prot spēlēties, bet daudz kas cits viņiem vēl jāiemācās. «Bize un neguļa» vēsta par meiteni vārdā Bize, kurai ziemas brīvdienas ir vismīļākās, jo tad Ziemassvētku vecītis izpilda vēstulē uzrakstītās vēlēšanās. Taču šajā gadā viss notiek citādāk, jo vecāki ir aizņemti ar mazāko brālīti. Savukārt Latvijā zināmā ģimenes filma «Ziemassvētku jampadracis» ir par Cīrulīšu ģimeni, kurā ir pieci bērni, bet tēvs Valdemārs ir nabaga mūzikas skolotājs, kurš ar klavierstundām nevar nopelnīt pietiekami daudz naudas, lai uzturētu ģimeni un samaksātu dzīvokļa īri saimniekam Skarainim.

Ceturtdien, 21. decembrī plkst.17 ģimenes ar bērniem aicinātas uz animācijas filmu programma bērniem: «Ziemassvētki», «Kraukšķītis», «Ledus pavēlnieks», «Rezgalības».

Sestdien, 23. decembrī plkst.16 sākumskolas vecuma bērni aicināti uz «Dirty Deal Teatro» izrādi «Kā saule gadījās». Izmantojot latviešu tautas teikas, virtuves priekšmetus un pārtikas produktus, aktieri ar bērnu līdzdalību izrādes laikā atklās brīnumus par Zemes, Saules, Mēness, zvaigžņu, ūdens un cilvēka izcelšanos. Gūtos iespaidus bērniem būs iespēja atveidot un izgaršot no kopīgi pagatavotās piparkūku mīklas. Izrāde paredzēta bērniem no trīs gadu vecuma.

Svētdien, 25. decembrī plkst.14 notiks Ziemassvētku ballīte bērniem «Brīnumi notiek» kopā ar Donaldu Daku, Deiziju, Mikiju, Balto lāci, Sniegbaltīti un Ziemassvētku vecīti.

Jāpiebilst, ka līdz 26. decembrim Ziemas koncertzālē būs skatāma mākslinieces Ināras Liepas ceļojošā Leļļu mākslas muzeja krājumu izstāde. Ekspozīcijā tiks izmantotas muzeja krājumu 30 gadu atklātnīšu lielformāta drukas un Teddy lāču un rotaļlietu autordarbu eksponāti, kas papildināti ar Ziemassvētku rotājumu elementiem. Vitrīnās kopā ar lāčiem būs arī eksponētas seno Ziemassvētku atklātnīšu reprodukcijas.

Ieeja – bez maksas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu