Irlavā notiks Latvijas virsdiriģentu svētki

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka / LETA

Plānots, ka 2018. gada 15. septembrī Tukuma novada Irlavas Studentkalna estrādē, sadarbojoties Latvijas Nacionālajam kultūras centram (LNKC) un Tukuma novada pašvaldībai, notiks Latvijas virsdiriģentu svētki, liecina Tukuma novada domes lēmums par finansējuma piešķiršanu pasākumam.

Plānots, ka svētki turpmāk būs kā tradicionāls pasākums pēc Dziesmu un deju svētkiem un tajā tiks aicināti piedalīties visi dziesmu svētku virsdiriģenti un viņu kori, kā arī visi Tukuma apriņķa kori. Irlava šim pasākumam izvēlēta, godinot pirmo Latviešu Dziesmu svētku 1873. gadā virsdiriģentu Jāni Bētiņu, kurš ilgus gadus mācījies un strādājis Irlavas skolotāju seminārā.

Ņemot vērā, ka Tukumā ir atbilstoša infrastruktūra, kā arī profesionāla komanda kultūras pasākumu rīkošanā, LNKC aicināja pašvaldību kļūt par LNKC sadarbības partneri, rīkojot Latvijas virsdiriģentu svētkus. Pasākumu sagatavošanai un norisei nepieciešamais pašvaldības atbalsts ir pasākumu norišu vietas un tām nepieciešamā tehniskā aprīkojuma, darba grupas, tehniskā personāla, sabiedriskās kārtības, ugunsdrošības un neatliekamās medicīniskās palīdzības nodrošinājums.

Domes un LNKC apstiprinātā tāme liecina, ka svētku izmaksas plānotas 17 733 eiro apmērā, no kuriem 8133 eiro sedz Tukuma novada pašvaldība, bet 9600 eiro - LNKC.

XXVI Vispārējie latviešu Dziesmu un XVI Deju svētki norisināsies 2018. gadā Latvijas valsts simtgades svinību zīmē. Dziesmu un deju svētkus rīko LNKC.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu