Izdod speciālu aploksni komponista un pianista Oskara Stroka 125. jubilejai

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

AS «Latvijas pasts» izdevis īpašu aploksni, kas veltīta Latvijas komponista un pianista Oskara Stroka 125. jubilejai, informē «Latvijas pasta» pārstāve Vineta Danielsone. Jaunā aploksne izdota 1000 eksemplāru tirāžā, tās dizaina autors ir mākslinieks Ģirts Grīva. Uz aploksnes attēlots Stroka portrets un viņa sacerētās kompozīcijas «Melnās acis» nošu fragmenti.

Stroks dzīves laikā sacerējis vairāk nekā 300 dažādu žanru darbu - fantāzijas, polonēzes, valšus, romances, fokstrotus un dziesmas. Viņa populārākie skaņdarbi ir «Melnās acis», «Mēness rapsodija», «Mans pēdējais tango», «Zilās acis», «Sakiet, kāpēc?», «Guli, mana nabaga sirds».

Komponists ar koncertiem uzstājies Francijā, Vācijā, Ķīnā, Japānā, Singapūrā, Jamaikā. Stroka kompozīcijas izdevušas skaņu ierakstu kompānijas «Columbia», «Electrocord», «Syrena», «Electro», HMV un citas.

Aploksnes speciālā zīmogošana paredzēta komponista dzimšanas dienā - sestdien, 6.janvārī, Rīgas 50.pasta nodaļā, kas atrodas tirdzniecības centrā «Origo», Stacijas laukumā 2, Rīgā, no plkst.8 līdz 19.

Nākamo filatēlijas jaunumu plānots izdot 2018. gada 19. janvārī.

Foto: Publicitātes
KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu