Pauls par čekas maisiem: «Vai nu atveriet, vai sadedziniet!»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka / LETA

Tautā mīlētais komponists Raimonds Pauls piektdien svin savu nu jau astoņdesmit otro dzimšanas dienu un sarunā ar žurnālisti Elitu Veidemani, kas lasāma laikrakstā «Neatkarīgā», ar sev raksturīgo humoru komentē šobrīd sabiedrībā aktuālus jautājumus, arī čekas maisu epopeju.

«Jābeidz tā kaķa vilkšana aiz astes! Vai nu atveriet, vai sadedziniet!» uz jautājumu par čekas maisu atvēršanu atbild Pauls.

Komentējot tālāk, Maestro piemin gan Rokpeļņa atzīšanos, gan nesen izskanējušo informāciju par populārā lietuvieša aktiera Donāta Baņoņa saistību ar čeku, viņš padomju okupācijas gados bijis čekas aģents.

«Ziniet, mani tas galīgi neinteresē. Es zinu tikai to, ka viņš bija izcils aktieris, un man neko vairāk nevajag,» saka Pauls. «Latvijas simtgade taču tuvojas, bet mēs visi līdz tam brīdim jau būsim sanaidojušies. Nu tad celiet ārā vēsturi par latviešu sarkanajiem strēlniekiem, celiet ārā visu to, kas saistās ar sarkanarmiju, ar tiem, kas cīnījās otrajā pusē! Visa mūsu vēsture ir tāda, ka esam dalījušies un šāvuši cits citu. Tādai mazai tautiņai, cik nu mēs esam te palikuši, vajadzētu apstāties pašiznīcināšanas maratonā.»

Viņš uzskata, labāk jāfokusē enerģija uz ekonomikas un demogrāfijas jautājumu risināšanu.

«Runājot par čekistiem: krieviem ir viens labs seriāls - saucas «Gostiņica «Rossija»» («Viesnīca «Rossija»» - krievu val.). Tajā ir viens krievu čekists - labais, blakus viņam sliktais čekists - latvietis. Seriālā par Trocki - viss čekas pamatkodols sastāv no latviešu uzvārdiem. Un par ko mēs tad runājam, mīļie tautieši? Visi taču savulaik zināja, kurš ir kurš. Un tagad visi izliekas par ļoti pārsteigtiem. Līdzīgi kā tajā pasaules skandālā par kinovečiem, kas it kā uzmācas sievietēm... Nu tik iet vaļā! Kā tas saucas? #MeeToo? Tāpat ar čekas ziņotājiem: tūdaļ visi kliegs #MeeToo! Nu jau ir līdz kaklam.»

Pilnu interviju lasiet šīsdienas NRA.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu