Ieskandinās Baltijas valstu studentu Dziesmu un deju svētkus

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Sestdien, 24. februārī, plkst.16 koncertzālē «Lielais dzintars» notiks 18. Baltijas valstu studentu Dziesmu un deju svētku «Gaudeamus» ieskaņas koncerts, informē Liepājas Universitātes pārstāve Simona Laiveniece.

Koncertā Liepājā piedalīsies Latvijas augstskolu 16 sieviešu, vīru un jauktie kori un Vilņas Universitātes jauktais koris - kopā 450 dziedātāju. Koncerta režisors ir Jānis Siliņš, koncertmeistars - Normunds Kalniņš, bet mākslinieciskā vadītāja - Ilze Valce.

Koncerta virsdiriģentu godā būs Latvijas un Lietuvas augstskolu koru mākslinieciskie vadītāji Gints Ceplenieks, Ilze Feldmane, Guntis Galiņš, Rasa Gelgotiene, Jānis Mežiskis, Einārs Redbergs, Ginta Rūse, Pēteris Vaickovskis, Kristiāna Vaickovska, Ilze Valce, Edgars Vītols un Inta Zakenfelde.

Baltijas valstu studentu Dziesmu un deju svētki «Gaudeamus» aizsākās 1956.gadā senākajā Baltijas studentu pilsētā Tartu, Igaunijā. Arī šogad «Gaudeamus» notiks Tartu no 22. līdz 24. jūnijam kā veltījums Latvijas, Lietuvas un Igaunijas simtgadei.

Skatītāji tiek aicināti ieskaņas koncertu Liepājā apmeklēt bez maksas, iepriekš saņemot ielūgumu «Biļešu paradīzes» tirdzniecības vietās.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu