Muzejā svin Ogres 90

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Rīgas Vēstures un kuģniecības muzejs/Zita Pētersone. Mg.hist.

Atzīmējot 90 gadus, kopš Ogre ieguvusi pilsētas tiesības, 24. februārī plkst. 12 Ogres Vēstures un mākslas muzejā tiks atklāta izstāde «Ogre un ogrēnieši 90 gados», svētku noskaņu turpinās vēstures lasījumi, kuros piedalīsies Ogres muzeja speciālisti, kā arī citu muzeju un institūciju pētnieki.

Vēl 1920. gadā Ogre ir miests ar tikai 600 iedzīvotājiem, bet pēc 1928. gada 11. februārī pieņemtā likuma, kopā ar vēl 15 Latvijas miestiem, Ogre iegūst pilsētas tiesības. 25. februārī uz pirmo sēdi sanāk pilsētas dome, kurā par pilsētas galvu ievēl Jūliju Marsonu. Laikrakstā «Ogres Straume» jaunais mērs apraksta Ogres valdes nākotnes plānu – šo kluso dabas apveltīto stūrīti izveidot par modernu un eiropeisku kūrortu.

Laikam ejot, pilsēta ir attīstījusies un piedzīvojusi lielas pārmaiņas – daudz ir uzcelts, atklāts un varbūt aizmirsts – tādēļ jubilejas izstādē būs skatāmi 90 foto mirkļi, katram pilsētas gadam savs, kas vislabāk atspoguļos Ogres kā sadzīvisko, tā arī vēsturisko daudzpusību.

Izstādes atklāšanas dienā Latvijas Mākslas akadēmijas Mākslas vēstures institūts nodrošinās grāmatu galdu, piedāvājot iespēju iegādāties žurnāla «Mākslas Vēsture un Teorija» jaunākos numurus, «Latvijas mākslas vēstures» sējumus un citus institūta izdevumus.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu