Atklāts par teju 20 000 eiro renovētais Puškina liceja muzejs

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Mārtiņš Zilgalvis

Piektdien atklāts renovētais Aleksandra Puškina liceja muzejs «Puškins un Baltija».

Renovācija veikta pēc Rīgas domes Īpašuma departamenta pasūtījuma, un to īstenoja SIA «Vesmann Montāža». Kopējās remontdarbu izmaksas bija 19 762 eiro bez pievienotā vērtības nodokļa.

Puškina liceja muzejs vāc, apkopo un glabā materiālus par dzejnieka dzīvi, viņa daiļrades saistību ar Latviju un Baltiju, kā arī par latviešu un krievu literārajiem un kultūras sakariem.

Pēc renovācijas muzejs izvietots divās plašās telpās, kur galvenā loma atvēlēta Puškina mīļotās sievietes Annas Kernas krūšutēlam, kā arī paša Puškina bronzas bistei un pēcnāves maskai. Tāpat muzejs lepojas ar grāmatu fondu, tulkojumiem, mākslas darbiem un fotogrāfijām no dzejnieka dzīves.

Par ekspozīcijas pamatu ir kļuvušas Raiņa latviešu literatūras un mākslas muzejā izrādītās Ņineļes Podgornajas savāktās fotogrāfijas, kuras 1989.gadā tika izstādītas par godu dzejnieka 190 dzimšanas dienai.

Šmelde norāda, ka gada laikā muzeju apmeklē aptuveni 2000 interesentu, tostarp arī no ārzemēm.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu