ABLV bankas likvidācijas dēļ Teterevu fonds pārskatīs darbības plānus

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka / LETA

Borisa un Ināras Teterevu fonda (BITF) vadība pieņēmusi lēmumu pārskatīt darbības plānus 2018. gadam saistībā ar «ABLV Bank» darbības likvidāciju Latvijā. Labdarībai atvēlētie līdzekļi 2018. gada darbības nodrošināšanai atradās «ABLV Bank», tāpēc šobrīd tie nav pieejami. BITF vadība gaida «ABLV Bank» likvidācijas procesa sākumu, kad būs iespējams veikt pārrunas ar likvidatoriem par termiņiem un līdzekļu pieejamību, informē BITF pārstāve Inga Vasiļjeva.

Ņemot vērā esošo situāciju, BITF pārskata savas ieceres 2018. gadā, veicot izmaiņas fonda plānotajā darbībā šogad, kā arī aktīvi strādā pie tā, lai esošā situācija atstātu pēc iespējas mazāku ietekmi uz iesākto projektu gaitu fonda darbības virzienos. BITF runā ar realizējamo projektu sadarbības partneriem, lai informētu par esošo situāciju un kopīgi rastu labākos risinājumus.

Šobrīd joprojām LTV skatītāji var baudīt labākās izrādes ciklā «Teātris.zip», studiju gaitas turpina stipendiāti Latvijas Mākslas akadēmijā un Rīgas Stradiņa universitātē, norisinās lekciju cikls par laikmetīgās mākslas vēsturi «No miera baloža līdz jūras briesmonim». 2018. gadā skanēs iestudējumi Latvijas Radioteātrī, raidījumi «Radio Mazā lasītava» un «Книжный вторник». Latvijas Mākslas akadēmijas studenti un pasniedzēji īstenos iecerētās studiju vizītes, un turpinās virkne citu projektu.

Pēc situācijas atrisināšanās ar līdzekļu pieejamību BITF definēs savas darbības prioritātes, jauno stratēģiju un modeli.

BITF astoņu gadu laikā īstenoto projektu rezultāti ir un būs pieejami ilgu laiku - restaurētā Rundāles pils, LU Botāniskā dārza labiekārtošana, uzstādītie mākslas objekti Rīgā turpinās priecēt gan Latvijas iedzīvotājus, gan mūsu valsts viesus. Raidījumu cikla «Teātris.zip» un Latvijas Radioteātra ietvaros veiktie ieraksti būs baudāmi sabiedrisko mediju platformās. Pozitīvs ieguldījums būs ilgi jūtams arī izglītības jomā, jo profesionālās gaitas turpina fonda stipendiāti medicīnā, mākslā un mūzikā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu