Juhņēviča: Priecātos, ja interese par Dziesmu svētku skatēm būtu lielāka

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Arī Dziesmu un deju svētku skates ir iespējams apmeklēt, un mēs cilvēkus aicinām to darīt, tāpēc būtu priecājušies, ja šī interese būtu lielāka, pauda XXVI Vispārējo latviešu Dziesmu un XVI Deju svētku izpilddirektore Eva Juhņēviča.

Pēc viņas domām, pirms katriem Dziesmu un deju svētkiem ikvienam Latvijas iedzīvotājam pēkšņi rodas nepieciešamība būt klāt šajos lielajos pasākumos, taču ir arī iespējams apmeklēt dalībnieku atlases skates.

Tāpat arī iepriekšējā gadā notika svētku ieskaņas koncerti, kurus, pēc Juhņēvičas teiktā, nevarēja raksturot kā stāvgrūdām pilnus un bez tukšām sēdvietām.

«Protams, ka procesā iesaistītie - dalībnieki, to tuvinieki u.c. - cenšas šos notikumus apmeklēt, bet, domājot par nākotni, es varu tikai aicināt cilvēkus vēl vairāk pievērst tiem uzmanību. Ja mēs, liekot roku uz sirds, varam teikt, ka dziesmu svētki ir ļoti svarīga mūsu identitātes sastāvdaļa, tad, manuprāt, šo skašu apmeklējums būtu brīnišķīgs veids, kā sevī pašā veicināt piederību svētkiem,» sacīja svētku izpilddirektore.

Taujāta par iedzīvotāju salīdzinoši zemo interesi par «Arēnā Rīga» paredzēto vokālsimfoniskās mūzikas koncertu, Juhņēviča atbildēja, ka, iespējams, cilvēki grib baudīt ne tik nopietnu programmu.

«Šis pasākums vēl ir pieejams un vajadzīgs, vienīgi jautājums, vai tam jānotiek citā norises vietā,» sacīja Juhņēviča, piebilstot, ka par to plānotas diskusijas pēc šī gada Dziesmusvētkiem.

Visa intervija ar Līdaku lasāma aģentūras LETA mājaslapas sadaļā LETA+.

www.leta.lv/plus

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu