Muzeju nakts pasākumi šogad norisināsies 204 vietās visā Latvijā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edgars Kalmēns/TVNET

Muzeju nakts pasākumi 19. maijā norisināsies 204 vietās visā Latvijā, preses konferencē sacīja kultūras ministre Dace Melbārde. Muzeju nakts tēma šogad ir «šūpulis», jo pasākumos un ekspozīcijās tiks vēstīts par Latvijas valstiskuma dzimšanu, brīvības jautājumiem, dzimtām, novadiem u.tml.

Šogad dalībnieku skaits ievērojami pieaudzis - Rīgā Muzeju naktī piedalīsies 77 vietas, kas ir par desmit vairāk nekā pērn, bet Vidzemē iedzīvotāji varēs apmeklēt vietas, kas ir par septiņām vietām vairāk nekā pagājušajā gadā.

Kurzemē savas durvis apmeklētājiem vērs 32 vietas, Latgalē 31 vieta, savukārt Zemgalē - 18 vietas. Melbārde norādīja, ka arī šajos reģionos pieaudzis iniciatīvas dalībnieku skaits. Muzeju naktī piedalīsies ne tikai muzeji, bet gan arī vairāk nekā 40 citas vietas, kurās Latvijas kultūrvēsturisko vērtību izzinošas aktivitātes rīkos vietējie sabiedriskās dzīves veidotāji.

Tradicionāli Muzeju naktī durvis vērs arī valsts pārvaldes iestādes, tostarp Saeima, kurā būs aplūkojama Latvijas valsts dibinātājiem veltīta ekspozīcija, kā arī Latvijas valsts prezidenta rezidence un citas vietas.

Tāpat Melbārde norādīja, ka aizvadītajos gados cilvēku iesaiste Muzeju nakts pasākumos ir nostabilizējusies, sasniedzot vidēji 250 000 apmeklējumu.

Muzeju nakts interaktīvā norises vietu karte pieejama Kultūras ministrijas mājaslapā, savukārt interneta vietnē «www.muzeju-nakts.lv» var iepazīties ar izvērstu pasākumu programmu.

www.muzeju-nakts.lv

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu