Kalpotājs. Blumbergs. Kamēr…

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

23. maija vakarā izstāžu zālē «Rīgas mākslas telpa» notika līdz šim Latvijā nepieredzēta mākslas un mūzikas sinerģija – koncertizstādes pirmizrāde «Kalpotājs. Blumbergs. Kamēr…», pulcējot vairākus simtus skatītāju. Koncertizstāde tapusi, septiņiem pasaules komponistiem iedvesmojoties no Ilmāra Blumberga mākslas motīviem un dzīves gājuma.

Iepriekš jau ziņots, ka svinot Latvijas valsts simtgadi un godinot Ilmāra Blumberga ieguldījumu Latvijas kultūrvidē, Kalpotāja tēmas caurvīto darbu ielokā jauniešu koris «Kamēr…» 23. un 24. maijā izpildīs septiņu pasaules pirmatskaņojumu koncertprogrammu, kas tapusi, komponistiem iedvesmojoties no Ilmāra Blumberga mākslas motīviem un dzīvesstāsta. Skaņdarbus radījuši kora uzticami draugi Georgs Pelēcis, Ēriks Ešenvalds, Pēteris Vasks, Juris Karlsons, Gabriels Džeksons, Dobrinka Tabakova un Vītauts Miškinis. Izstāžu zālē izvietotie darbi kopā ar unikālajiem muzikālajiem skaņdarbiem kora «Kamēr…» un tā mākslinieciskā vadītāja Jāņa Liepiņa interpretācijā uzburs klausītājiem unikālu audiovizuālu baudījumu ar Viestura Kairiša režijas, Elīnas Lutces horeogrāfijas un Egila Kupča gaismu partitūras gādību. Koncertizstādes kuratori ir Luīze Lismane un Ilmārs Blumbergs Jr.

Jauniešu kora «Kamēr…» koncertizstādes vakars izstāžu zālē «Rīgas mākslas telpa» vēl notiks 24. maijā plkst. 19.00.

Izstāde «Kalpotājs. Blumbergs. Kamēr…» apmeklētājiem būs atvērta «Rīgas mākslas telpas» (Kungu ielā 3) Lielajā zālē līdz 10. jūnijam, savukārt, Intro zālē ir apskatāma īpaša mākslinieka sadarbībai ar jauniešu kori «Kamēr…» veltīta ekspozīcija.

Ilmārs Blumbergs (1943-2016) ir daudzpusīgs latviešu mākslinieks, kas darbojies scenogrāfijā, grafikā un glezniecībā. 1963. gadā beidzis Rīgas Lietišķās mākslas vidusskolu un 1972. gadā absolvējis Latvijas Mākslas akadēmijas Glezniecības nodaļu scenogrāfijas specialitātē. 1995. gadā apbalvots ar ceturtās šķiras Triju Zvaigžņu ordeni, 2009. gadā saņēmis «Spēlmaņu nakts» balvu par mūža ieguldījumu.

Koncertizstādi organizē: Rīgas pašvaldības kultūras iestāžu apvienības izstāžu zāle «Rīgas mākslas telpa» un koncertorganizācija «Ave Sol» sadarbībā ar jauniešu kori «Kamēr…». Projekts tiek īstenots ar Valsts kultūrkapitāla fonda mērķprogrammas «Latvijai - 100» atbalstu un Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta līdzfinansējumu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu