Jelgavā pilsētas svētki

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Piektdien un sestdien notiks Jelgavas 753 dzimšanas dienas svinības, kas tiks atklātas ar gājienu piektdienas vakarā, informēja pašvaldības iestādē «Kultūra». Svētkus tradicionāli atklās ar Pilsētas svētku gājienu ar moto «Mēs esam Jelgava!». Šogad to ievadīs motociklisti no diviem motoklubiem - Jelgavas «Zemgaļu leģions» un «Free Eagles» no Titurgas. Gājiens virzīsies no Kalpaka ielas pa Lielo, Uzvaras, Krišjāņa Barona ielu un noslēgsies pie Jelgavas kultūras nama.

Viena no galvenajām pasākumu norises vietām būs Hercoga Jēkaba laukums, kur šovakar ar koncertprogrammu «Tik dēļ jums, daiļās dāmas» uzstāsies Dailes teātra apvienība «ILGA» un grupa «Jestrās meitenes», pūtēju orķestri izspēlēs defilē programmu, skatītājus priecēs Intars Busulis un Abonementa orķestris, kā arī grupa «Stradivari».

Savukārt plkst.18 Zemgales Olimpiskajā centrā notiks Eduarda Rozenštrauha simtgades dziesmu svētki «Bij vasara toreiz tik zaiga». Šajos dziesmu svētkos skanēs vieglas, dzirkstošas un katra latvieša sirdij tuvas Rozenštrauha dziesmas, kā arī mazāk dzirdētas melodijas no ziņģu pūra izdziedās Dainis Skutelis, Anmary, Normunds Zušs, Kristīna Zaharova, Mārtiņš Ruskis, Atis Auzāns, Oranžo meiteņu trio un Rozenštrauha jubilejas orķestris.

Sestdien, 26. maijā, kultūras nama priekšā pašus mazākos jelgavniekus izklaidēs Ādolfa Alunāna Jelgavas teātris ar izrādi «Mazā raganiņa» un Liepājas ceļojošais leļļu teātris ar izrādēm «Draudzēsimies» un «Šņākuļa piedzīvojumi». Laukuma zaļajā zonā bērni varēs nodoties sportiskām aktivitātēm un darboties darbnīcās «Burbuļi» un «Spēka zīmes smiltīs». Skatītājus priecēs arī «Mārtiņa burbuļu šovs». Savukārt plkst.14 interesenti tiek aicināti reģistrēties strītbolam, kas notiks Krišjāņa Barona ielā.

Plkst.12 Hercoga Jēkaba laukumā izskanēs Ādolfa Alunāna dziedošo aktieru koncertprogramma, uzstāsies «Zaļā galma kapella», bet vakarā pilsētas iedzīvotāji un viesi varēs baudīt mūziku Vjačeslava Mitrohina un grupas «Master band» izpildījumā, no plkst.22 koncertēs «Musiqq» un «MC orķestris», kā arī grupa «Mākoņstūmēji».

Skvērā aiz Jelgavas kultūras nama darbosies svētku tirdziņš un uzstāsies Liepājas Beztemata cirks. Zemgales Olimpiskajā centrā koncertā «Šī brīnišķā pasaule» muzicēs Jelgavas Bigbends, Elza Rozentāle un Ralfs Eilands. Savukārt Raiņa parkā pasākums «Te, par-Kā?!» ietvers gan radošas aktivitātes, pārsteigumus, pulciņu darbu izstādes, gan Jelgavas bērnu un jauniešu centra «Junda» audzēkņu koncertu. Savukārt RAF mikrorajonā, pie tirdzniecības centra «Pērnava», garāmgājēji varēs baudīt koncertu «Draudzības vainags». Uzvaras parks sestdienas pēcpusdienā pulcēs dejotājus ar krāšņu tautas deju koncertu, pēc kura īstu zaļumballes mūziku spēlēs grupa «Tirkizband».

Turklāt abus vakarus, gan 25. maijā, gan 26. maijā, Jelgavas iedzīvotāji un viesi varēs baudīt uguņošanu no Pasta salas, kuru varēs vērot, atrodoties Jāņa Čakstes bulvārī.

Ieeja visos pasākumos - bez maksas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu