Rojā svin novada svētkus

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Jānis Škapars/TVNET

Sestdien ar plašu svētku programmu tiek svinēti Rojas novada svētki, informē novada kultūras pasākumu organizatore Dace Broka.

Svētku ieskaņa notika jau piektdien, kad tika atklāta Eināra Kalniņa medību trofeju izstāde, bet kultūras centrā pirmizrādi piedzīvoja režisores Kristīnes Vanagas veidotā dokumentālā filma «Ziedonis», kas veltīta Rojas mūziķim, diriģentam, komponistam un kultūras darbiniekam Ziedonim Lindem.

Savukārt šodien gaidāmi daudz un dažādi notikumi. Jau no paša rīta sākās sacensības volejbolā, futbolā ,pludmales volejbolā un zolītē. Bmx, in-line un skeitborda interesentus Rojas skeitparkā pulcē sacensības «Roja Ride 2018».

Tradicionāli Rojas novada svētkos notiek literātes Dzintras Žuravskas jaunākās grāmatas atvēršanas svētki Rojas bibliotēkā. Savukārt Rojas Jūras zvejniecības muzejs uz tikšanos aicina vecos Rojas zvejniekus, kā arī tajā tiks atklāta mākslinieces Daigas Brinkmanes darbu izstāde.

Mazākie svētku dalībnieki varēs piedalīties jautrā rotaļprogrammā «Pasaku meža akadēmija», ko vadīs lielās lelles. Paredzēts Rojas kultūras centra mazo dziedātāju un dejotāju koncerts, kā arī gaidāmas dažādas radošas un atraktīvas aktivitātes visai ģimenei.

Šorīt svētku rosība notika arī Ploča parkā, kurā notika makšķerēšanas sacensības bērniem, kā arī darbojas «Garšu taka», kur «garšīgā» pastaigā var nobaudīt Rojā ražotus produktus.

Svētku gājienā cauri Rojai tiks iznests rojnieku kopīgi noaustais Latvijas karogs- veltījums Latvijas simtgadei, kas svinīgi rotās Latvijas 100.jubilejas pasākumu 18.novembrī un turpmāk glabāsies Rojas Jūras zvejniecības muzejā.

Svētkos tiks godinātas arī piecpadsmit Rojas novada jaundzimušo mazuļu ģimenes. Svētkos uzstāsies arī dažādi mākslinieki. Dzīvespriecīgu koncertu ar saviem neparastajiem instrumentiem- pēdu klavierēm, litrofonu u.c. sniegs «Mangulishow»,ar dziesmām priecēs grupa «Colt», Atis Ieviņš, Ieva Sutugova un Alex.

Savas prasmes rādīs arī Rojas novada talantīgie cilvēki un amatiermākslas kolektīvi, bet vakara izskaņā notiks svētku balle, kurā par mūziku gādās iecienītā grupa «Sestā jūdze».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu