Nacionālajā digitālajā bibliotēkā izveidota «Dziesmu svētku krātuve»

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: dziesmusvetki.lndb.lv

Latvijas Nacionālajā digitālajā bibliotēkā izveidota jauna kolekcija «Dziesmu svētku krātuve», kurā apkopoti daudzveidīgi materiāli par Vispārējo latviešu Dziesmu un deju svētku vēsturi un attīstību, informē Latvijas Nacionālās bibliotēkas (LNB) pārstāvis Augusts Zilberts.

Kolekcija pieejama interneta vietnē «dziesmusvetki.lndb.lv», un tajā iespējams uzzināt par Dziesmu un deju svētku pirmsākumiem 1873. gadā, kā arī to attīstību līdz mūsdienām. Zilberts norādīja, ka vietne ir LNB dāvana sabiedrībai Latvijas valsts simtgades Dziesmu un deju svētkos.

dziesmusvetki.lndb.lv

Kolekciju veido teju 3000 digitalizētas kultūras vērtības - attēli, plakāti, fotogrāfijas, publikācijas, svētku organizācijas dokumenti, nošu izdevumi, skaņu ieraksti, virsdiriģentu un virsvadītāju atmiņu stāsti un citi materiāli.

Projektu realizējusi LNB sadarbībā ar ar Latvijas Nacionālo arhīvu, Latvijas Nacionālo kultūras centru, Latvijas Radio, Rakstniecības un mūzikas muzeju, Latvijas Nacionālo vēstures muzeju, Madonas novadpētniecības un mākslas muzeju, Rīgas Vēstures un kuģniecības muzeju un Latvijas Universitātes Latvijas Vēstures institūta Etnogrāfisko materiālu krātuvi.

Kolekcija tapusi ar Eiropas Reģionālās attīstības fonda un valsts budžeta finansiālu atbalstu.

Kā ziņots, līdz 8. jūlijam Rīgā norisinās XXVI Vispārējie latviešu Dziesmu un XVI Deju svētki, kas šoreiz notiek Latvijas valsts simtgades zīmē.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu