Melngalvju namā var izzināt Līgo paražas

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Melngalvju namā Vecrīgā atvērta "Vasaras pietura". Tā ir vieta, kur ikvienam iedzīvotājam un tūristam radīta iespēja iepazīt Līgo svētku paražas, pirmdien vēstīja LNT raidījums "Tautas balss".

Aizejot uz "Vasaras pieturu", katrs var arī izdancoties latviešu tautas dziesmu pavadībā, apgūt Jāņu dziesmu melodijas, kā arī iemācīties senču rotaļas un izmēģināt roku aušanā.

Īpašs uzsvars likts tieši uz tūristu informēšanu, kuriem nav zināšanu par mūsu senču tradīciju – Līgo un Jāņu svinēšanu. Rīgas vicemērs Andris Ameriks "Tautas balsij" norādīja, cik būtiski ir tas, lai tūristi apskata ne vien Rīgas skaistākās vietas, bet uzzina arī par mūsu tautas vēsturi un tradīcijām.

"Lai šie tūristi arī saprastu, kas tas ir, proti, ka tā tiešām ir viena tāda ļoti būtiska latviešu tradīcija un tām ir ilga vēsture. Ir daudzas tādas nianses, piemēram, ar šiem vainagiem, ar ko tad atšķiras paparde no balderjāņiem - to visu var izstāstīt," uzsvēra Ameriks.

Skatīt pievienoto video.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu