Pauls rīdziniekiem Jāņos koncertēs 11.novembra krastmalā (8)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Turpinot tradīciju svinēt Jāņus Rīgā, šogad rīdziniekus un pilsētas viesus 11.novembra krastmalā sagaidīs īpašs pārsteigums - trīs stundas ilga maestro Raimonda Paula veidota koncertprogramma, kuru svinētāji varēs baudīt bez maksas, šodien žurnālistiem pastāstīja Rīgas mērs Nils Ušakovs. Pauls norādīja, ka Jāņu pasākumus ir organizējis daudzus gadus, taču pēdējā laikā no tiem «pagājis malā», jo tie pārāk komercializējušies un zaudējuši savu sākotnējo atmosfēru. Tomēr, viņaprāt, rīdzinieki Jāņos ir pelnījuši īpašu pasākumu.

Koncerts varētu notikt no plkst. 21, pēc tam Jāņu nakts balle turpinātos ar dejām. Krastmalā paralēli būtu izveidotas vairākas skatuves, un koncerta programmā tiktu iekļauti priekšnesumi, kas saistoši ne tikai jauniešiem, bet arī vidējai un vecākajai paaudzei.

«Jautājums ir, kādā kvalitātē varēsim izveidot programmu, jo es nevaru kāpt uz skatuves ar diletantiem. Būs jārunā ar diriģenta Māra Sirmā kori, ar labākajiem aktieriem,» norādīja Pauls un piebilda, ka šie mākslinieki gan diezin vai arī nodarbosies ar labdarību, turklāt jāņem vērā, ka labākie mūziķi un aktieri svētkos ir ļoti noslogoti un piedalās pat četros pasākumos dienā.

«Būs jārunā ar katru izpildītāju, jālieto kaut kāds spiediens, lai dabūtu personības uz skatuves. Viegli tas nebūs, jo mums nav pat ko izvirzīt uz «Jauno vilni», - tas ir slikts rādītājs,» raizējās maestro.

Ušakovs uzsvēra, ka Jāņu svinēšanas izmaksas šogad netiek plānotas lielākas kā iepriekšējā gadā. Izmaksas pilnībā tiks segtas no Rīgas budžeta līdzekļiem, piesaistot arī Rīgas Tūrisma attīstības biroju, lai šādas kvalitātes un mēroga pasākumu reklamētu un piesaistītu tūristus.

«Pat ja izmaksas būs augstākas, tās noteikti atpelnīsies, jo brauks cilvēki no citām pašvaldībām un valstīm,» uzskata Ušakovs.

Skatīt pievienoto video.

Komentāri (8)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu