Notiks dullo dauku festivāls «Vārti»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Atrast Popes estrādes apklusušo balsi, atdot Popes muižai saullēktu, atgriezt muižas parka strautiņam spēku atkal plūst. Doties tālu, lai nokļūtu tuvu. Tieši tik maz. Un tieši tik daudz. Vai horizonts, kurš no Popes pilskalna paveras plašs un tāls, ir vienu vai divu vārtu attālumā? Sēd uz sava soliņa dullais Dauka un domā.

Nē, viņš nedomā, viņš jūt…

21. - 23. jūlijā gleznainajā Popē, tās estrādē, muižas parkā, Zirgu stallī, pilskalnā, pļavās un alejās notiks dažādu notikumu virkne: koncerti, literāri lasījumi, kursies dziesmu ugunskuri un risināsies nakts mistērijas.

Dullo dauku festivālā gaidīts ikviens, kurš kaut reizi ir aizdomājies - diez, kas ir aiz tā tālā horizonta, kur satiekas zeme un debesis. Un vai varētu būt tā, ka horizonts ir meklējams arī mūsos - katrā pašā. Uz Popi jau pošas Austrasbērni un daudzi citi Latvijas dziesminieki, stīgas skaņo grupa «Zāle», mūziķis Kārlis Būmeisters un grupa «Matters», koncerta kurpes auj izcilā klavesīniste Aina Kalnciema. Savas ceļazīmes jūlija otrajā pusē uz Popes pusi - Ziemeļkurzemes augstākās vietas virzienā - aicināts pagriezt ikviens.

Šogad notikumam piešķirta jauna elpa, kura ietverta arī nosaukumā - dullo dauku festivāls.

«Mēģinot saklausīt, uztaustīt, kas ir šā gada VĀRTU uzdevums, sapratām, ka mūsu mērķus vieno viens dulls puika no Sudrabu Edžus stāsta, ar kura vārdu apzīmējamas tās idejas un procesi, uz kuriem ne vienmēr rodamas racionālas atbildes, kāpēc gan kas tāds vispār būtu jādara. Kāpēc jāmeklē Popes estrādes zudušais skanējums, kāpēc gan jāatbrīvo strauts un kā vārdā jāatdod muižai tās saullēkts. Dullā Daukas ideja - meklēt, kas ir aiz horizonta un kur vispār ir horizonts - pilnīgi noteikti kaut reizi ir bijusi svarīga vairumam ļaužu. Un tāpēc. Tāpēc dullo dauku festivāls VĀRTI,» skaidro viena no festivāla rīkotājām - režisore Maija Kalniņa.

VĀRTI šogad tiks vērti 21. jūlijā, piektdienas pievakarē pulksten 19, ar jauna vides objekta - dullo dauku soliņa atklāšanu liepu alejā. VĀRTU notikumi piektdien turpināsies ar nakts dziesmu un stāstu ugunskuriem Pūķu pļavās un dziesmām Zirgu staļļa koncertzālē.

Sestdien, 22.jūlijā jau no pulksten 11 notiks dziesminieku koncerti «Tuvplāni» Popes muižas parkā. Savukārt pulksten 17 visi gaidīti estrādē, kur sāksies dziesminieku lielkoncerts. Pulksten 21, kad saule pietuvosies horizontam, uz Popes estrādes skatuves dēļiem VĀRTU stāstu ar savu koncertu turpinās postfolkgrupa «Zāle». Šīs dienas notikumi izskanēs zem zvaigžņotas debess - Popes muižas parkā ar pusnakts mistērijām.

Svētdienas, 23.jūlija saullēkts nesīs ko sen nebijušu - Popes muižas zālē dzirdēsim klavesīnisti Ainu Kalnciemu. Viņa saspēlēsies ar Lauras Vinogradovas rakstītu un lasītu stāstu «Von Behr(a)». Muižas logi tiks plaši atvērti un pāri ziedošajiem Popes dārziem skanēs mūzika, kura ļaus klātesošajiem un pašai muižai atminēties laikus, kad šeit dzīvojošā barona Bēra viesi brokastu kapeju dzēra no smalkām porcelāna tasītēm.

Kad svētdienas saule būs pašā debesu viducī, pulksten 13, VĀRTU stāsts nonāks senajā Popes pilskalnā. Mūziķis Kārlis Būmeisters un grupa «Matters», kā arī dzejniece Maija Kalniņa visiem dullajiem daukām, kuri raduši ceļu uz VĀRTIEM - dāvās koncertstāstu «Laiks mūsu ir upe». Senā pilskalna sargātiem - ļausimies un atļausimies laikam mūs panākt un mūsos ietērpties.

Gaidīsim VĀRTOS ikvienu. Telšu pilsētiņā - smaržīgā Popes pļavā - nakšņošanai vietas pietiks visiem.

Ieejas kartes uz dullo dauku festivālu VĀRTI iegādājamas Biļešu paradīzes kasēs visā Latvijā un internetā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu