Atklāta Helēnas un Ivara Heinrihsonu izstāde (6)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Galerijā "Bastejs" no 18.decembra skatāma Helēnas un Ivara Heinrihsonu gleznu izstāde.

Dzīva, spilgta, rotaļīga, skaista un reizē dramatiska izteiksmē ir Helēna Heinrihsone. Aizvien skaistuma maģiskā burvība Narcisa tēlā, rozēs un nāves un dzīvības tēmā. Neiztrūkstošs galvaskausa motīvs, kas šoreiz mākslinieces interpretācijā ir "vērotājs". Ziemassvētku gaidīšana, kad šajā miera un piedošanas laikā ir kāds, kas mūs vēro no augšas, ir idejiskais pamatojums šai Heinrihsones tik iecienītā tēla lomas maiņai.

Izteiksmē ekspresīvs un kustībā esošs ir Ivars Heinrihsons. Mākslinieks caur līnijas un formas dinamiku panāk īpašu telpas harmoniju. Kā neiztrūkstošs elements šajā spēlē ir ahromatisko krāsu attiecības, pretstatot dramatiski tumšo - gaišajam, silto - vēsajam.

Izstāde ir apliecinājums abu mākslinieku aizvien mainīgajai dabai, nezaudējot uzticību vērtībām, kas veido katra individuālā rokraksta spēku.

Līdzīgi kā skaistuma jēdzienam šodien ir dažādi tulkojumi, izstādes ekspozīcija piedāvā divu mākslinieku atšķirīgus skatījumus un rosina pārdomas par glezniecības daudzveidīgo valodu.

Komentāri (6)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu