kim? lekciju cikla ietvaros "Foto Kvartāla lasījumi"

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

kim? aicina ikvienu interesentu uz pirmajām lekcijām kim? lekciju cikla “Foto Kvartāla lasījumi” ietvaros. Šis lekciju cikls tiks veltīts aktualitātēm fotogrāfijā un fotomākslā un notiks kim? mītnes 3. stāvā Spīķeros, Maskavas ielā 12/1.

Ceturtdien, 1. aprīlī 19:00 notiks lekcija / diskusija “Fotogrāfija interneta vidē”. AS Delfi direktors, Delfi.lv fotokonkursa iniciators Jānis Mendziņš un fotogrāfs, fotoziņu aģentūras F64 vadītājs Gatis Rozenfelds runās par fotogrāfu karjeras un profesionālās izaugsmes iespējām e-vidē, par pilsonisko fotožurnālistiku un atklātajiem fotokonkursiem. Vai šodien ir jēga vārdiem “amatieris” un “profesionālis”, kāds ir šo jēdzienu statuss mūsdienu dinamiskajā vidē? Kā digitālā datu apmaiņa, tās ātrums un globālais raksturs ietekmē fotogrāfijas izplatības iespējas un pašas fotogrāfijas attīstību? Vai internets ir vispateicīgākā vide fotogrāfijai 21. gadsimtā? Šie un citi jautājumi – atklātajā diskusijā, kurā piedalīsies portāla Shutter.lv veidotāji un citi interesenti.

Ceturtdien, 8. aprīlī 19:00 notiks fotomākslinieka Alņa Stakles lekcija “Fotogrāfija ir mirusi, lai dzīvo fotogrāfija!”. Lekcijā Alnis Stakle, balsoties personīgajā pieredzē,  iepazīstinās ar savu skatījumu un pieejām fotogrāfijā. Lekcijas mērķis ir autora pieredzes apkopojums, mēģinot rast psiholoģiskas, sociālas un estētiskas paralēles ar fotogrāfiju un mākslu Latvijā un pasaulē. Fotogrāfs, pedagogs un Daugavpils Universitātes doktorants Alnis Stakle dzīvo un strādā Daugavpilī. Alnim Staklem ir bijušas personālizstādes gan Latvijā, gan ārzemēs (fotofestivāla Transphotographiques ietvaros Lillē (2009), galerijā Gallery.Photographer.ru Maskavā (2008) u.c.), viņš ir piedalījies starptautiskās mūsdienu fotomākslas un laikmetīgās mākslas izstādēs (fotofestivāls Fotoweek Vašingtonā (2009), izstāde Second Cities Lodzā un Grācā (2009), Latvijas laikmetīgās mākslas izstāde From M to ZZZ Prāgā (2008) u.c.), kā arī Latvijas fotogrāfu izstādē “Privāts. Latvijas mūsdienu fotomāksla” Maskavā (2008) un Rīgā (2009). 2009. gadā apgāda “Neputns” grāmatu sērijā “Studijas bibliotēka” iznākusi Alises Tīfentāles grāmata “Alnis Stakle”.

kim? galerijās līdzās mākslinieces Daces Džeriņas izstādei “Dārgumu telpa” un Jekaterinburgas radošās apvienības “Kuda begut sobaki” izstādei “Klusā stunda” līdz 11. aprīlim ir apskatāma arī Alņa Stakles fotogrāfiju izstāde “L.S.D. Living Space Daugavpils” (Dzīves telpa Daugavpils).

Ieejas maksa lekcijās: pieaugušajiem – Ls 1; skolēniem, studentiem, pensionāriem – Ls 0,50

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu