kim? Paula DeMarinisa lekcija "Ziņnesis" (1)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Otrdien, 13. aprīlī 19:00 ASV kultūras mēneša „Made in the USA” ietvaros ikviens interesents ir aicināts noklausīties amerikāņu mākslinieka Paula DeMarinisa (Paul DeMarinis) lekciju „Ziņnesis”. Lekcija notiks kim? mītnes 3. stāvā, Spīķeros, Maskavas ielā 12/1.

Lekcijā  mākslinieks iepazīstinās ar saviem darbiem, kuros fizikālie, ikdienā  neredzamie spēki atklājas darbībā. DeMariniss ir viens no pirmajiem māksliniekiem, kas savos darbos sāka izmantot datortehnoloģijas, taču mākslinieku interesē arī izgudrojumi, instrumenti un idejas, kas laika gaitā ir izzuduši no tehnoloģiju vēstures galvenajām lappusēm. Lekcijā Pauls DeMariniss iepazīstinās ar mediju arheoloģiju kā mākslinieciskās iedvesmas avotu, kā arī aplūkos fizikas fenomenus, kurus ar māksliniecisku interpretāciju palīdzību iespējams iepazīt arvien jaunos veidos.

Pols Demariniss ir elektronisko mediju mākslinieks, studējis kino pie Pola Šaritsa, bet elektronisko mūziku – Millsa koledžas mūsdienu mūzikas centrā pie Roberta Ešlija, vēlāk strādājis ar Deividu Tjudoru. Demariniss ir viens no pirmajiem māksliniekiem, kas izmantojis mikrodatorus. Kopš 20. gs. 70. gadu beigām viņš strādā interaktīvo programmatūru, sintētiskās runas, trokšņu un novecojušo un neparasto mediju jomā. Demariniss veidojis instalācijas, performances un publiskās mākslas darbus Dienvidamerikā, Eiropā, Austrālijā un Āzijā. Šobrīd DeMariniss ir Stenforda universitātes (ASV) mākslas asociētais profesors.

Ieejas maksa lekcijās: pieaugušajiem – Ls 1; skolēniem, studentiem, pensionāriem – Ls 0,50 
 
Vietu skaits ierobežots. Lūdzam ierasties savlaicīgi.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu