Strunkes "Kumeļi" sasniedz Latvijas izsoles rekordu (2)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: www.antonia.lv

Klasiskās mākslas galerijas "Antonija" rīkotajā mākslas darbu izsolē "Saules kumeļš" sasniegts Latvijas rekords porcelāna trauku izsolīšanā, informēja galerijas pārstāvji.

Mākslinieka Niklāva Strunkes apgleznotie astoņi šķīvji no bijušā Zviedrijas vēstnieka Latvijā Patrika de Reitesverda kolekcijas kopā tika nosolīti par 26 000 latu, kas pagaidām lielākā summa par tāda veida darbiem.

Izsoles laikā lielāko ievērību ieguva Strunkes modernisma garā apgleznotais šķīvis "Dancis", kas no sākuma cenas 1500 latiem tika nosolīts par trīs reizes augstāku summu - 4800 latiem.

Otri dārgākie bija Strunkes šķīvji "Senatne" un "Senkareivis" ar tādu pašu sākuma cenu tika nosolīti par 4600 latiem, bet "Dieva kumeļš" tika nosolīts par 4200 latiem.

Līdz šim, pēdējos 20 gados, izsolēs visaugstāk novērtētākais porcelāna darbs bija Sigismunda Vidberga apgleznotā vāze, kas savulaik tika nosolīta par 800 latiem.

Izsoles laikā ievērību izpelnījās arī Anša Cīruļa darbs "Vizināšanās laivā", Herberta Siliņa "Kompozīcija" un citu autoru darbi.

Daļa no izstādes "Saules kumeļš" darbiem klasiskās mākslas galerijā "Antonija" būs apskatāmi līdz 26.maijam.

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu