Ronalda Rusmaņa personālizstāde "Lidmašīnas" (1)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

No 20.maija līdz 19.jūnijam "Galerijā 21" būs skatāma mākslinieka Ronalda Rusmaņa personālizstāde "Lidmašīnas".

Ronalds Rusmanis (1981) ir jaunākās paaudzes mākslinieks un izstāde "Lidmašīnas" var būt kā turpinājums iepriekšējai izstāde Ivonnas Veihertes Mākslas galerijā pirms diviem gadiem, kad tika aizstāvēts Maģistra grāds.

Gan tēma, gan krāsu toņi ir mākslinieka iemīļotie niansēti pelēkie, kas ļauj dziļāk nolasīt darbos ietverto simbolisko jēgu. Izstādē būs aplūkojamas jaunākās mākslinieka radītās gleznas, kas tapušas turpinot pētīt "dzelzs debesu putnu" tematiku. Kā stāsta autors:

"Pēc iepriekšējās izstādes biju plānojis pievērsties citai tēmai, tomēr vēl bija pietiekami daudz iedvesmas un motīvu, kurus vēlējos attēlot Lidmašīnu tematikā.

Gleznas tapa nesteidzoties, pārdomājot kompozīciju, tā lai rezultāts būtu maksimāli labs.

Kāpēc tieši lidmašīnas: vai lidmašīna kā mūsdienu ātrā dzīves tempa un nepārtrauktās pārvietošanās simbols? Lidaparāta fundamentālās aprises kā pretmets lidojuma vieglumam?

Mākslinieks stāsta par izstādes tapšanu: "Cilvēkiem ir dažāda pieredze ar lidmašīnām, kas izraisa arī dažādas emocijas. Manos darbos Lidmašīnas ir vizuāli uztveramās zīmes, bet daudz vairāk ir emocionālo zīmju. Katram cilvēkam viena un tā pati "zīme" var atstāt dažādu iespaidu. Vieni lidmašīnas dievina, bet citiem no tām ir bail. Man nepatīk lidot, bet patīk lidmašīnas. Darbos ir daļēji abstrakta un sirreāla doma, bet galvenais- vēlos maksimāli maz līdzekļiem maksimāli daudz parādīt, cenšoties izvairīties no liekām lietām un priekšmetiem. Man patīk tīri laukumi, kuros var būt dažādas krāsu nianses".

Ronalds Rusmanis ieguvis Maģistra grādu glezniecībā, absolvējot Latvijas Mākslas akadēmijas Figuratīvās glezniecības Meistardarbnīcu 2008.gadā. Mākslinieks kopš 2010.gada ir Latvijas Mākslinieku savienības biedrs.

Ronalda Rusmaņa izstāde "Lidmašīnas" būs apskatāma no š.g. 20.maija līdz 19.jūnijam "Galerijā 21", Z.A.Meierovica bulvārī 6.

Galerija atvērta no otrdienas līdz piektdienai no pl. 12-18, sestdien 12-16.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu