Sergeja Djomina gleznas Galerijā Centrs

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Ar mākslinieka Sergeja Djomina izstādi trešdien, 9. jūnijā, plkst. 12:00., t/c Galerija Centrs aizsāk projektu „Galerija centrs – kultūras un mākslas vēstnieks 2010.”

Kopumā šovasar uz Rīdzenes ielas būs skatāmas četras ekspozīcijas, un kā pirmā tiks atklāta gleznotāja Sergeja Djomina darbu un skiču izstāde. Šis mākslinieks izvēlēts, pateicoties savam unikālajam gleznošanas stilam un starptautiskajai atpazīstamībai – S. Djomins ir viens no nedaudzajiem Latvijas māksliniekiem, kura glezna izstādīta prestižajā galerijā «THE SAATCHI» Londonā.

Šobrīd viņš kļuvis par kulta personu mākslas cienītāju aprindās un iegūst arvien lielāku slavu ārpus mūsu valsts robežām. S. Djomina izstādes apmeklētājiem tiks dota unikāla iespēja, aplūkot viņa darbu reprodukcijas un skices, kā arī fotogrāfijas, kurās fiksēts mākslas darbu tapšanas process.

„Ar šo izstādi es vēlējos uzrunāt cilvēkus un dot viņiem iespēju gūt priekšstatu par to, kā no idejas rodas mākslas darbs, un kas māksliniekam mēdz kalpot par iedvesmas avotu,”

atzīmē mākslinieks.

1. jūlijā S. Djomina darbus nomainīs foto izstāde „Dziesmu un deju svētku atspoguļojums laika griežos”, kam sekos foto ekspozīcija par latviešu izcelsmes talantiem un spilgtām personībām, kuri savas gaitas sākuši Latvijas Nacionālajā Operā. Izstāžu sērija noslēgsies augustā ar ekspozīciju par Rīgas jūgendstila arhitektūru.

„Ar šīm izstādēm mēs vēlamies pilsētas viesiem atklāt tās nacionālās bagātības, ar ko mēs lepojamies un, kas nes Latvijas vārdu pasaulē,” uzsver tirdzniecības centra menedžere Zita Siliņa.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu