Izstāde "Pasaules porcelāns. 21. gadsimts."

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

"Pasaules porcelāns. 21. gadsimts." ir otrā Rīgas Porcelāna muzeja izstāžu cikla "Ceļojošais porcelāns" izstāde. No 20. jūnija līdz 31. augustam tā būs apskatāma kultūras centrā "Iļģuciems".

Izstāde "Pasaules porcelāns. 21. gadsimts." iepazīstina ar Rīgas Porcelāna muzeja ārvalstu porcelāna mākslas kolekciju. Darbu autori ir mākslinieki no dažādām pasaules valstīm – Japānas, Austrijas, Spānijas, Šveices, Ungārijas, Polijas, Čehijas u.c. Visi 15 autori ir Starptautiskās keramikas akadēmijas biedri.

Šī unikālā kolekcija Rīgas Porcelāna muzeja īpašumā nonāca 2006. gadā, kad Rīgā notika Starptautiskās keramikas akadēmijas kongress. Tradicionāli kongresa laikā notika arī dalībnieku darbu izstāde „Pasaules māli”, pēc kuras porcelāna darbi ar kongresa organizatoru – SIA ITA Konsultants – starpniecību tika uzdāvināti Rīgas Porcelāna muzejam.

Starptautiskā keramikas akadēmija apvieno pasaules labākos māksliniekus - keramiķus, tāpēc šī kolekcija ir lieliska 21. gadsimta pasaules porcelāna mākslas darbu izlase.

Izstāde atklāj ļoti plašu un daudzveidīgu porcelāna pielietojumu mākslā  – autori izmantojuši porcelāna masu kā tēlniecības vai dizaina objekta materiālu, apspēlējuši tā caurspīdīgumu, virtuozi pielietojuši dažādas dekorēšanas tehnikas. Darbi ir tikpat daudzveidīgi kā autori un valstis, ko tie pārstāv, taču vienojošais lielums ir kvalitāte – tā ir laba 21. gadsimta porcelāna mākslas kolekcija, kuru iespējams apskatīt tepat Rīgā.

Izstāde kultūras centrā „Iļģuciems” (Lidoņu ielā 27, Rīgā) būs apskatāma katru dienu no plkst. 10:00 – 19:00.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu