Tatjanas Krivenkovas darbu izstāde "Vasarsvētki"

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

No šā gada 1. līdz 27. jūlijam galerijā "Māksla XO" būs skatāma mākslinieces Tatjanas Krivenkovas darbu izstāde "Vasarsvētki".

Jūtos kā makšķernieks, kurš izmet āķus – ar šo aprakstu man jāievilina skatītājs savā izstādē "Vasarsvētki".

Šī tēma interesē mani jau ilgāku laiku, bet izkristalizējās, gatavojot skices porcelāna krustu apgleznojumiem. Paralēli tam radās arī litogrāfiju sērija „CREDO”. Šādi nonācu līdz izstādei "Vasarsvētki".

Tā, ka izstāde tika plānota jūlijā galerijā “Māksla XO”, vēlējos izveidot tādu kā „vasaras kapellu” – telpu atpūtai un pārdomām, domājot par cilvēkiem, kuri ir spiesti pavadīt šo brīnišķīgo vasaras laiku pilsētā. Galerijas telpās gleznas izvietotas noteiktā secībā, veidojot telpiskus akcentus. Izmantojot pretkrāsas un vairākslāņu lazējumus ceru panākt monumentālu un viengabalainu iespaidu - radīt miera un harmonijas oāzi.

Atgriežoties pie makšķerniekiem – šķiet lieki pieminēt visiem zināmus zvejniekus –  esmu pārliecināta, ka viņi sēž dažnedažādu ūdenskrātuvju krastos ne jau dēļ zivīm, bet dēļ iespējas gremdēties dabas skaistumā un apcerēt visu ko.

"Ceru, ka skatītājs varēs pavadīt laiku manā izstādē tāpat - apcerot," teic Tatjana Krivenkova.  

“Tatjanai Krivenkovai raksturīga fokusēšanās vairāk uz glezniecības kā medija spēju radīt tēlus, mazāk uz to nozīmību," stāsta Vilnis Vējš, “Studija”. "Tatjana Krivenkova sižetu atstājusi tikai darbu nosaukumos, pievēršoties niansēti krāsainai ģeometrijai, kas atvasināta no caurspīdīgu prizmu spējas lauzt gaismu, pārvēršot to krāsās."

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu