Mencendorfa namā tekstilmozaīkas izstāde "Balsis"

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

No 15. līdz 31. jūlijam Mencendorfa namā, Grēcinieku ielā 18, būs apskatāma tekstilmozaīkas izstāde "Balsis". Piedalās LMA pasniedzēja Aina Muze, esošie un bijušie studenti – Jūlija Bondarenko, Kristīne Zilgalve, Ieva Vēze – Dreimane, Baiba Muzikante, Inga Priedīte, Vineta Priste – Kārkla, u.c.

Tās ir audumu balsis un mākslinieku balsis. Sarunas un dialogi, kā  mākslinieks runā ar audumu un kā audums uzrunā mākslinieku. Šo sarunu rezultāts ir redzams radītajos darbos. Pēs šīs sarunas seko nākamā, kad darbs runā ar skatītāju, stāsta savu stāstu. Katram darbam ir sava balss, katrs darbs runā savādāk. Darbu izpildījumi ir tik atšķirīgi, kā katrs mākslinieks. Tekstilmozaīkas kā tehnikas pamatā ir kopā sašūti, stepēti audumu gabaliņi ar dekoratīvi izšūtiem rakstiem un variācijas par šo tēmu pēc mākslinieka ieceres.

Izstādē  apskatāmie darbi tapuši 2009. – 2010.gadā, tie ir smalki, dažādās tekstilmozaīkas tehnikās un autortehnikās izpildīti darbi katram māksliniekam raksturīgajā un tuvā krāsu gammā. Redzami arī jaunu tehniku meklējumi, to realizācija materiālā.

Muzeja darba laiks:

Trešdien, piektdien, sestdien, svētdien: 10:00 – 17:00;

Ceturtdien: 12:00 – 19:00;

Pirmdien, otrdien: slēgts.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu