Mūsdienu arhitektūru iemūžina pastmarkā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Šā gada 16. jūlijā Latvijas Arhitektu savienības telpās notiks Pirmās dienas zīmogošana pastmarkai "Latvijas mūsdienīgā arhitektūra".

Pastmarkā un Pirmās dienas aploksnē, kas stāsta par mūsdienīgo arhitektūru Latvijā, attēlota sporta halle Talsos. Jaunās pastmarkas dizaina autors ir mākslinieks Ģirts Grīva. Pastmarkas tirāža ir 150 000 eksemplāru, tās nominālvērtība – Ls 1,50.

"60 gadus izglītības iestāde Talsu pakalnos prasījās pēc organiskas sporta zāles piebūves, ar īpašu akcentu: tehnoloģiskiem eksperimentiem ar liekti mainīgu nesošās konstrukcijas šķērsprofilu un energoefektīvu kubatūru," stāsta projekta autori un arhitekti.

"Ar metāla raksturu, stikla nematerialitāti un koka intimitāti - ēka, kurai ļoti gribējās parādīt īpašu raksturu tagad iemūžināta arī pastmarkā."

Ikviens interesents aplūkot un iegādāties jauno pastmarku varēs jau 16.jūlijā Latvijas Arhitektu savienības telpās (Torņa ielā 11, Rīgā), kur notiks Pirmās dienas zīmogošana. Svinīgajā pastmarkas prezentācijā piedalīsies un klātesošos uzrunās Latvijas Arhitektu savienības un Latvijas Pasta pārstāvji.

Interesenti laipni gaidīti laikā no plkst. 10:00 līdz 18:00, svinīgā pastmarkas prezentācija notiks plkst. 12:00. Talsu sporta halle atklāta 2008.gada 1.septembrī. Halles autori ir AS UPB arhitekti – U.Pīlēns, G.Pīlēna, Dz.Heinsbergs, I.Ķauķe. Latvijas skolu sporta zāļu konkurencē Talsu halli var uzskatīt par atšķirīgu un arhitektoniski interesantu gan funkcionālo, gan konstruktīvo risinājumu, gan materiālu lietojuma dēļ.

Talsu sporta halle atzīta par labāko 2008. gadā Latvijā uzcelto ēku.

Nākamo filatēlijas jaunumu plānots izdot 5. augustā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu