Latvijas un Lietuvas studentu tekstilmāksla

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Simona Čepukaite

No 12.novembra līdz 1.decembrim Latvijas Mākslas akadēmijā (LMA) būs apskatāma LMA un Viļņas Mākslas akadēmijas tekstilmākslas studentu darbu izstāde "Identitāte", informēja LMA Ārlietu un izstāžu daļas vadītājas asistente Inese Bauģe.

Starptautiskais projekts "Identitāte" sākās šā gada oktobrī ar izstādi Lietuvā, Viļņas galerijā "Artifex", bet tagad projekta turpinājums būs skatāms LMA, kur skatītājiem būs iespējams aplūkot paplašinātu projekta "Identitāte" ekspozīciju.

Izstādes apmeklētājiem būs iespēja redzēt divu atšķirīgu skolu pārstāvju darbus, analizēt konceptuālo uzstādījumu dažādību un rosināt sevi uz eksistenciālu jautājumu uzdošanu.

Tēma - "Identitāte"

Abu augstskolu studentiem bija iespēja viena semestra garumā domāt un strādāt pie tēmas "Identitāte", iedziļinoties visplašākajās šī jēdziena izpausmēs un interpretācijās.

Darbos studenti meklēja atbildes uz tādiem pašu uzdotiem jautājumiem kā, piemēram, ko katram individuāli nozīmē nacionālā, valstiskā, personiskā un garīgā identitāte,

vai to iespējams attēlot un kā to izdarīt ar tekstila šķiedras materiāliem tradicionālās un pašu radītās tehnikās.

Tekstila materiālu dabiskais šarms un tehniku daudzveidība it kā jau "a priori" var piešķirt mākslas darbam papildus asociatīvo blīvumu, bet darba procesā bija interesanti noskaidrot, cik lielā mērā zināšanas un vēsturisko tradīciju klātbūtne var palīdzēt izveidot tīro versiju par savu identitāti un saprast, kur aprobētie paņēmieni kļūst lieki un pat traucē izpausties radošajai idejai, stāstīja Bauģe.

Mākslinieki un meistardarbnīcas

No LMA izstādē "Identitāte" būs apskatāmi Baibas Šauriņas, Jūlijas Bondarenko, Violas Karules, Annikas Dzērves, Zanes Šūpulnieces, Irēnas Andrējevas, Ievas Prānes, Kristīnes Zilgalves, Ievas Vēzes-Dreimanes, Līvas Liniņas, Baibas Muzikantes, Maijas Līcītes un Vinetas Pristes-Kārklas darbi.

Projektu "Identitāte" papildina arī docētāju apmaiņa un meistardarbnīcas abās augstskolās. Oktobra vidū vaska batikas meistardarbnīcu Viļņas Mākslas akadēmijā vadīja Ieva Krūmiņa, bet novembra beigās LMA ar savu pieredzi trīsdimensionālo formu filca velšanā dalīsies Egle Ganda Bogdaniene.

Izstādes "Identitāte" atklāšana LMA Aulā notiks 11.novembrī plkst.17.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu