Ņujorkieša Edgara Jeriņa fascinējošā grafika (11)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Kopš 10. novembra ES mājas Mākslas istabā (Rīgā, Aspazijas bulvārī 28) izstādīta Ņujorkā dzīvojošā latviešu izcelsmes amerikāņu mākslinieka Edgara Jeriņa zīmējumu izstāde.

Mākslinieka zīmējumi vienlaikus apskatāmi ES mājā un Agijas Sūnas mākslas galerijā Kalēju ielā 9/11 līdz 11. decembrim.

Edgars Jeriņš savai darbu sērijai impulsu guvis, gadiem vērojot un pārdzīvojot cilvēku dzīvesstāstus.

Viņa darbi ir ar ogli zīmētas lielformāta grafikas, kas attēlo sarūgtinājumu un nepiepildītu sapņu nomāktus cilvēkus un arī cerību, kas staro no bērniem.

2001.gadā, gatavojoties savai pirmajai personālizstādei Ņujorkā, Edgars Jeriņš radīja lielformāta (2,5 x 1,6 m) reālistisku zīmējumu ciklu. Šai laikā mākslinieka zīmējumi piesaistīja vairāku mākslas muzeju Amerikā (Nebraskas, Portsmutas, Noksvilas, Arnes, Ogunnkita) uzmanību. "Amerikas moderno zīmējumu desmitgade", "Jauni virzieni Amerikas zīmēšanas mākslā" – tie ir daži no izstāžu nosaukumiem, kurās tiek iekļauti Edgara darbi.  Kopš 80. gados sāktās aktīvās izstāžu darbības mākslinieks saņēmis dažādu ASV  mākslas fondu balvas un stipendijas. 

Edgara Jeriņa zīmējumu izstāde
Edgara Jeriņa zīmējumu izstāde Foto: Edgars Jeriņš

Izstāde ES Mājā nav pirmā E. Jeriņa uzstāšanās senču dzimtenē Latvijā: 1992.gadā Rīgā Ārzemju mākslas muzejā notika viņa gleznu izstāde. Tagad, pēc gandrīz divdesmit gadiem, viņš atgriežas Rīgā ar jauniem darbiem.

Komentāri (11)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu