Helēnas Heinrihsones akvareļi galerijā "Māksla XO"

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

No 28.jūlija līdz 23.augustam Rīgā, galerijā "Māksla XO", skatāma gleznotājas Helēnas Heinrihsones darbu izstāde "Akvarelis", informē galerijā.

Savā jaunākajā akvareļu izstādē Heinrihsone kompozicionāli apvieno dažādus mirkļa iespaidus ar tradicionāliem priekšstatiem, kas izkristalizējušies, gadiem ilgi iedvesmojoties no Slīteres rezervāta.

Helēna Heinrihsone "Pavasaris"
Helēna Heinrihsone "Pavasaris" Foto: publicitātes

Kā gadalaiku atšifrētāji Heinrihsones darbos atklājas putni, zvēri, cilvēka figūras, sejas. Turklāt dabas pārmaiņu motīvs ietver reālo un nosacīto - precīzas ainavu studijas apvienojumā ar tēlainu alegoriju.

Par mākslinieci

Mākslinieces Helēnas Heinrihsones vārds labi pazīstams Latvijas izstāžu apmeklētājiem jau kopš 1970.gadiem, kad darbi pirmoreiz parādās izstāžu zālēs un pārsteidz ar tīrās krāsas ekspresivitāti, savdabīgu individuālo stilizāciju, savu tēlu un zīmju sistēmu. Šajos gados gūti panākumi gan Latvijā, gan ārzemēs, piedaloties nozīmīgās latviešu un ārvalstu mākslas izstādēs, sarīkotas intriģējošas, ļoti pārdomātas personālizstādes, kuras raksturo mākslinieces iekšējo attīstības gaitu, tematikas loku un netradicionālos gleznieciskos paņēmienus.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu