"Totaldobže" Nīderlandes mākslinieču izstāde

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

No 22.oktobra līdz 6.novembrim mākslas centrā "Totaldobže" būs apskatāma Nīderlandes mākslinieču - Džoisas van den Bergas (Joyce van den Berg) un Ninas Kopas (Nina Kopp) - izstāde "Incomplete Landscape", informē mākslas centra pārstāve Odrija Fišere.

Ainavu arhitekte Džoisa van den Berga un arhitekte-fotogrāfe Nina Kopa trīs mēnešus, uzturoties mākslas centra "Totaldobže" rezidencē Rīgā, strādāja pie projekta "Incomplete Landscape", kas tika sākts, lai uzzinātu par trīs Baltijas valstu - Igaunijas, Latvijas un Lietuvas - šodienu.

Abu mākslinieču pētījuma uzmanības centrā bija šo valstu jaunākā vēsture - padomju okupācijas laiks no 1944.gada līdz 1991.gadam.

Autores meklēja un apkopoja informāciju, pētot kartes, - sākot no augstākās slepenības topogrāfiskajām līdz pat jūras navigācijas kartēm, materiālus iegūstot gan publiskajos, gan privātajos arhīvos. Mākslinieces strādāja arī ar mentālo kartēšanu, izpēti balstot uz dažādu paaudžu cilvēku personīgo pieredzi un stāstiem.

Pētījuma centrā bija Baltijas jūras piekrastes ainava, kas vēl aizvien ir saglabājusi daudz padomju laika piemiņas liecību.

Izstādē "Totaldobže" mākslas centrā būs redzamas fotogrāfijas un jaunizveidotās kartes, kas mēģinās atbildēt uz jautājumu par to, kāda ir patiesība. Kartes no dažādiem skatu punktiem atklāj to, kas padomju laikā nebija paredzēts zināšanai. Tās ir mākslinieču radīta interpretācija par noteiktām Baltijas piekrastes teritorijām, balstītas atrastajos neoficiālajos un oficiālajos materiālos, kā arī dzirdētajos stāstos.

Foto: publicitātes

Izstādē redzamās fotogrāfijas ir abstraktas interpretācijas par seno, spēcīgi iesakņojušos vietējo tradīciju skaistumu, kas padomju laikā galvenokārt tika glabātas noslēpumā un noklusētas.

Izstādes "Incomplete Landscape" atklāšana "Totaldobže" mākslas centrā notiks 22. oktobrī plkst. 18.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu