Cēsīs norisināsies Lielā Kaktu Mākslinieku izstāde (9)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

4. augustā plkst. 14.00 Rīgas ielā 21 durvis publiskai apskatei uz divām nedēļām vērs Lielā Kaktu Mākslinieku izstāde, kas pulcēs alternatīvās mākslas cienītājus un tās pārstāvjus no visas Latvijas.

Lielā Kaktu Mākslinieku izstāde ir iespēja savus darbus plašākai publikai atrādīt tiem, kuri nav mākslas bakalauri, maģistri vai profesori, apliecinot, ka skaistas un patiesas mākslas radīšanai nav nepieciešams formāls papīrs. Izstādes ietvaros savus darbus prezentēs dažādu profesiju pārstāvji – gan skolotāji, gan kontrolieri, gan gluži vienkārši dīkdieņi.

«Esam novērojuši, ka Latvijā māksliniekiem bieži vien tiek liegta iespēja parādīt savus darbus auditorijai, jo, sākot sarunu par izstādes iespējām ar kuratoriem vai galeriju īpašniekiem, bieži vien mākslinieka izglītība tiek uzstādīta par būtiskāku faktoru nekā paši darbi. Ar Lielo Kaktu Mākslinieku izstādi vēlamies pierādīt, ka īstam māksliniekam izglītība un papīrs nav šķērslis patiesi baudāmu darbu radīšanai,» informē pasākuma organizatori.

Aicinājumam piedalīties izstādē atsaukušies 15 dalībnieki, kuri, atbilstoši izstādes koncepcijai, dokumentāri pierādījuši jebkādas izglītības neesamību mākslas jomā.

Pirmajā izstādē savus darbus piedāvās Zemzemes mākslas mīļotājiem jau pazīstamie Karaliskā Dīkotāju Kluba (KDK) pārstāvji, kā arī Liene Hapanioneka, Raimonds Gusarevs un Juris Šints. Pirmo reizi publiskai apskatei darbus iesnieguši Mārtiņš Kalniņš (Jaunzēlande), Edgars Briedis (Rīga/Raiskums), Ieva Fimbauere (Valmiera), Juris Simonovičs (Rīga) un Zane Šinta (Rīga). Izstādē piedalīsies arī māsas Bleikšas, Hasinta un Augusts Janvāris.

Izstāde plānota kā atvērtā ekspozīcija, kurā ikviens no tās apmeklētājiem, pēkšņi sirdī sajūtot emocionālu piederību pie plašā alternatīvo mākslinieku pulka, ir aicināts to papildināt ar saviem plaknes darbiem, īpaši šim nolūkam atvēlētajā stendā.

Izstādi organizē Zemzemes Institūts sadarbībā ar KDK un mākslas salōnu pieAugusta, kas šogad cēsniekus un pilsētas viesus jau priecējis ar apvienoto mākslu notikumu «Naktsputns» un kaktu mākslinieku izstādes ieskandināšanas koncertu iepriekšējā nedēļas nogalē, kurā uzstājās grupa «Kirliana Fotogrāfi».

Dažādās tehnikās veiktie kaktu mākslinieku darbi būs apskatāmi no 4. līdz 18. augustam. Izstāde norisināsies alternatīvās mākslas cienītājiem pazīstamajā namā Rīgas ielā 21 (blakus mākslas salōnam pieAugusta).

Komentāri (9)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu