Noslēpumainajam grafiti māksliniekam Kiwie izstāde (27)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: thekiwie.com

Kaņepes Kultūras centrs svētdien, 21. oktobrī, plkst. 13.00 aicina pulcēties visus, kuri vēlas piedzīvot nebijušas sajūtas starptautiski pazīstamā ielu mākslinieka KIWIE urbānās mākslas izstādes «STEAL ME!» atklāšanā. Kā to ļauj noprast nosaukums, mākslinieks ievedīs izstādes skatītājus pasaulē, kurā viegli iztēloties gandrīz notikušu vai patiešām notikušu zādzību.

Visu intriģējošu padara fakts, ka izstādes formāts un norises ilgums nav zināms un netiek atklāts nevienam. Mākslinieks sola vienīgi to, ka svētdien notiekošais būs kas trakoti krāsains!

Latviešu ielu mākslinieks Kiwie ir pazīstams kā viens no pirmajiem Latvijā, kurš sāka zīmēt tēlus uz sienām – character – šajā gadījumā vienu no pazīstamākajiem ielu simboliem Rīgas pilsētā Kiwie. Mākslinieks starptautisku atpazīstamību ir ieguvis ar deviņus metrus augstiem pirātu zīmējumiem uz Ziemeļvelsā jau 33 gadus pietauvota veca «Duke of Lancaster» lainera, kas šobrīd kļuvis par populāru apskates objektu.

Grafiti jau no sākotnes līdz pat mūsdienām apvij diskusijas par tā klasificēšanu – māksla vai vandalisms. Lai cik nepieņemama dažreiz ielu māksla un tās izpausmes var kādam šķist, tomēr tā ir kļuvusi par neatņemamu urbānās kultūras parādību visā pasaulē un bieži vien komentē aktualitātes valsts ekonomiskajā, politiskajā un sociālajā dzīvē.

Katrs grafiti mākslinieks rada savas personīgās piezīmes, un nereti tās nav tik globāla rakstura, taču Kiwie mērķis ir pievērst sabiedrības uzmanību grafiti kultūrai un tās attiecībām ar pilsētvidi, proti, pievērst uzmanību legālas zīmēšanas iespēju trūkumam, kas arī mazinātu objektu ļaunprātīgu apzīmēšanu jeb tā saukto vandalisko grafiti.

Atklāšanas pasākums «STEAL ME!» notiks Kaņepes Kultūras centrā, Skolas ielā 15. Ieeja pasākumā bez maksas.

Komentāri (27)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu