«Arsenālā» būs skatāma izstāde «Lauki»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

No maija vidus Latvijas Nacionālā mākslas muzeja izstāžu zālē «Arsenāls» būs apskatāma izstāde «Lauki», pavēstīja Jauno mediju kultūras centra RIXC pārstāve Elīna Ķempele. Izstāde iekļauta Rīgas kā Eiropas kultūras galvaspilsētas programmā un būs atvērta no 15.maija līdz 3.augustam.

Mūsdienās ir mainījusies mākslas loma sabiedrības dzīvē – tā ne tikai rada jaunas estētikas, bet arī iesaistās zinātniskās, sociālās un tehnoloģiskās pārmaiņās. Izstādes kuratori Rasa Šmite, Raitis Šmits un Armīns Medošs pētī mākslas un sabiedrības atjaunošanās un pārmaiņu motīvus.

Gadu pirms izstādes tikai izsludināts atklātais konkurss, kuram pieteicās vairāk nekā 200 mākslinieku. No iesūtītajiem darbiem kuratori izvēlējās 40 mākslas darbu no visas pasaules, īpaši koncentrējoties uz Centrālo, Austrumu un Ziemeļu Eiropu. Kuratori izvēlējās darbus, kurus var uzskatīt par sociālo pārmaiņu iedīgļiem.

Izstādi papildinās publiskas lekcijas, konference «Atjaunojamā nākotne» («Renewable Futures»), kā arī vairāku mākslinieku performances un koncerti.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu