Atklās Renē Koha un Viljama Vecela izstādi «Atmiņu lāde»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Piektdien, 28.martā, plkst.18.30 Latvijas Laikmetīgās mākslas centra (LMC) Ofisa galerijā atklās vācu mākslinieku Renē Koha un Viljama Vecela izstādi «Atmiņu lāde», informē LMC pārstāve Anda Boluža. Koha un Vecela darbi - instalācijas, zīmējumi un performances - tiekot speciāli radīti katrai konkrētajai izstādīšanas vietai. Izstāde LMC Ofisa galerijā atspoguļo Rīgu tās eiropeiskās vēstures kontekstā. Mākslinieki izmantojuši kultūras atmiņas mākslinieciskos tēlus un motīvus, kas apliecina vietas identitātes daudzveidīgo un pārnacionālo būtību.

Telpai īpaši veidotajā («room-specific») instalācijā ir gan tiešas, gan netiešas atsauces uz jaunajos laikos tapušo Johana Kristofa Broces etnogrāfisko zīmējumu - līdzās ar glezniecību romiešu katakombās -, kā arī Toras ruļļu atribūtiku, baznīcu freskām un arhitektūras elementiem.

Kohs un Vecels dzīvo un strādā Berlīnē. Viņi absolvējuši Drēzdenes Mākslas akadēmiju profesores Ulrikes Grosārtas starpdisciplinārās mākslas meistarklasē. Pēc maģistrantūras studijām Drēzdenē Vecels studējis reliģiju un kultūru Humbolta Universitātē Berlīnē, savukārt Kohs jūdaisma-kristietības attiecības Berlīnes Brīvajā universitātē. Padziļināto studiju rezultātā mākslinieku interešu lokā ir nonākušas kultūras un attēla vēstures neviennozīmīgās, kā arī neizpētītās attiecības.

Pēdējie abu mākslinieku kopīgi realizētie projekti par atmiņas kultūru un vēstures pretrunīgumu ir «Ziedu un putnu kamera» («Kammer der Blumen und Vögel») Drēzdenē 2011. gadā un attēli Jūdaisma studiju centram Berlīnē 2013. gadā («Bilder für das Zentrum Jüdische Studien»).

Izstāde būs apskatāma līdz šī gada 25. aprīlim.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu